Китай пратил в затвора стотици чиновници, защото не се справили с екопроблеми

OFFNews 10 юли 2018 в 09:42 2718 0

Снимка Pixabay

Китай е пратил в затвора стотици китайски чиновници, които не се справили с отстраняване на нарушенията на разпоредбите за защита на околната среда, разкрити по време на проверка, извършена миналата година. Това съобщи министерството на околната среда на Китай, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Общо 4305 души в 10 провинции и области са счетени за отговорни за несправяне с нарушенията. Някои от тях са пратени в затвора, а на други е наложена глоба.

В края на май инспектори на централното правителство започнали да проверяват отново случаите на нарушения, констатирани при националния екологичен одит миналата година, и открили, че много проблеми са останали без решение или са били решени не какво трябва.

Глобите за тези нарушения възлизат общо на 510 милиона юана (77,13 милиона долара) и са наложени на нарушители в 10 области. Проверката е касаела 28 076 случая на нарушение на разпоредбите. 

Китай от пет години води война със замърсяването и президентът Си Цзинпин обеща през май, че ще използва пълната мощ на Комунистическата партия, за да се справи с отдавнашните екологични проблеми в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови