Quantcast

Китай отменя наказанията за проституция

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2018 в 15:58 3537 0

Китай отменя наказанията за проституция

Китайските власти планират да отменят наказанията за проституция, както и за лицата, които използват техните услуги, съобщава „Чайна дейли“. Изданието се позовава на доклад, подготвен от Комисията по юридически въпроси към Постоянния комитет на Общокитайското събрания на народните представители /ПК на ОСНП/, чиято редовна сесия се провежда в столицата на КНР, уточнява БГНЕС.

Според документа, компетентните държавни органи в най-скоро време трябва да подготвят програма за преобразования, която ще внесе необходимите промени в националното законодателство.

„Съществуващите правила противоречат на Конституцията, която трябва да осигури защита на човешките права. Новото законодателство ще реши този проблем“, заяви заместник-председателят на Общокитайската асоциация на адвокатите Чжу Чженфу. Очаква се, че съответните поправки ще бъдат одобрени още тази събота на закритата сесия на ПК на ОСНП, която се провежда два пъти месечно в Китай.

Според съществуващите закони, приети през 1990 г., за проституция и ползването на нейните услуги се налага присъда от 6 месеца до 2 години затвор. Освен това уличените в този вид престъпления са задължени да преминат курс по превъзпитание. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !