Кисинджър след нападението на Хамас: Германия пусна твърде много чужденци в страната

OFFNews 12 октомври 2023 в 15:16 9079 4

Кисинджър

Снимка Getty images

Хенри Кисинджър

Празнуването по улиците на Берлин след атаките на "Хамас" показва, че Германия е пуснала твърде много чужденци в страната, обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който даде интервю за германската Welt TV, цитирано от "Политико".

"Огромна грешка е да пуснеш толкова много хора с различна култура, религия, идеи, защото това създава група за натиск вътре във всяка държава, която прави това", твърди Кисинджър.

Германски евреин, той бяга от нацизма през 1938 г., отива в САЩ и се превръща в архитекта на американската външна политика по време на Виетнамската война, напомня "Политико". В отговор на въпрос за арабите, които ликуваха в Берлин след нападението над Израел, той казва "болезнено е".

На открития акт на агресия от страна на "Хамас" трябва да се отговори с някакво наказание, смята Кисинджър, който обаче предупреждава за опасността от рязка ескалация на напрежението в региона.

"Конфликтът в Близкия изток е застрашен от ескалация и пренасяне в други арабски страни под натиска на общественото мнение в тях", посочва 100-годишният бивш първи дипломат на САЩ като припомня научените уроци след войната от 1973 г., когато арабска коалиция, водена от Сирия и Египет, нападна Израел.

Според него истинската цел на "Хамас" и поддръжниците на терористичната организация е да се мобилизира Арабският свят срещу Израел и да се излезе извън пътя на мирните преговори.

Възможно е Израел да предприеме действия срещу Иран, ако прецени, че Техеран има роля в организирането на атаката, казва още Кисинджър.

Погледнато по-цялостно - руската агресия в Украйна заедно с нападението на "Хамас" в Израел представляват "фундаментална атака срещу международната система", смята Хенри Кисинджър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

4

Bad Horse

13.10 2023 в 15:29

Американците не са виновни че европейците начело с Меркел буквално поканиха "всички" да дойдат. Бежанците от война трябва да се установят в най-близките мирни страни, където състрадателна Европа много по-евтино и ефективно може да им помогне. Да не говорим че богатите арабски държави могат лесно да напрвят цели палаткови градове. Но не, ние приемаме икономически бежанци от мирни страни от цяла Африка и Близкия Изток, предимно млади мъже, передимно неграмотни и неспособни да се интегрират. Как за това е виновна Америка?

Колкото до разбиването на региона, за това благодарете на Свети Обама, държавния му секретар Хилари Клинтън, и вицето му Джо Байдън. Вместо това всички плюят Тръмп. Той изхвърли Килъри от политиката, спря подкрепата за екстремистите в Близкия Изток и планира рганизирано изтегляне от Афгнистан. Демократите фортифицираха изборите и сложиха Спящия Джо начело, който осра всичко. Но, не, Тръмп е виновен за всичко лошо на света.

1000

3

Стефан 2023

13.10 2023 в 09:52

В този случай мнението на Кисинджър за събитията в Израел е субективно. Приема всичко лично, въпреки, че се пише американец. За европейския запад е прав, но звучи подло и двулично, защото именно под американски натиск бяха отворени границите за "бедни и нещастни" емигранти от близкия изток.

710

2

Д-р Мазникуров

12.10 2023 в 19:44

Аха, да, я го де дедо Кисинджър пак излезе от нафталина и се обади ... И отново е прав, само дето е "малко" закъснял :) ... Франция, Германия и другите богати европейски страни си сложиха луда и опасна бомба със закъснител, която вече се активира и сериозно заплашва да помете тези цивилизовани общества. Някой може ли да ми обясни как, на практика можеш да "интегрираш" тази паплач така че хем да стане и да се чувствува част от това общество и нация, хем да и опазиш, и даже поощриш "традиционните ценности, идентичност, обичаи и практики"??? Хубаво на теория, ама ... Теория-фантасмагория!

-480

1

Октим

12.10 2023 в 17:44

“Чужденци“ е прекалено обобщително и и широко понятие! В случая трябва да се говори за мюсюлмански цигани, терористи и главорези от всички възможни краища на света, както и за руски престъпници от най-долнопробна класа!

 
X

Да помогнем на украинските деца!