Киркоров в черния списък на Естония, получи забрана влизане за 5 години

Красимир Крумов 25 април 2022 в 21:18 8434 1

Снимка РИА Новости

Естония наложи забрана за влизане в страната през следващите пет години на родения във Варна, България, народен артист на Руската федерация Филип Киркоров, написа естонският Kroonika в понеделник. Вкарването на Киркоров в черния списък на прибалтийската държава е заради подкрепа на певеца за режима на Путин. Подобни забрани са наложени и на други руски изпълнители, подкрепящи Кремъл, в медиите в същия контекст се появи името на Полина Гагарина.

Забраната за Киркоров бе наложена след като през последните дни имаше спекулации за това дали планираният за 27 май концерт на изпълнителя в ледената зала „Тондираба“ в Талин ще се състои. Срещу пристигането на доскоро любимия на естонската публика Киркоров бяха пуснати няколко подписки с по хиляди подписи. Гневът на естонците предизвикаха медийните изяви на любимеца им, в които той оправдаваше руската агресия в Украйна. Според авторите на подписката прокремълският изпълнител не може да пее в Естония в момент, в който Русия води война в Украйна.

„Трябва да призная, че аз не зная твърде добре руски език, но съм гледала неговите концерти в YouTube и забелязах ежегодните му изпълнения за годишнината от окупацията на Крим, които се организират лично от президента Путин. Аз не съм против музиката, нямам проблем с неговите възгледи, но ценностите на Киркоров не се вписват тук. В същото време, в което в Украйна убиват мирни жители, деца, жени – това е недопустимо.“ – казва Анна-Май Нагел, една от инициаторките, настояващи за отмяна на концерта в Талин.

По естонското законодателство за да бъде задвижена една петиция за решение трябва да има минимум 4 хиляди подписа, Анна-Май Нагел внесе на 26 март в талинското кметство почти 7000. В случай на разваляне на договора с кметството за залата „Тондираба“ организаторите обмисляха друга сцена за концерта. Сега обаче провеждането му ще стане невъзможно заради забраната на Киркоров да влезе изобщо в страната. Петгодишна забрана е наложена и на Полина Гагарина, която трябваше да има концерт в Естония през септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

25.04 2022 в 21:53

Боже, Frognews, ама хич не се съобразявате, че и възрастни хора четем тук! Не един а два таласъма! Предупреждавайте, бе хора!Пу-пу-пу! Тоя не за 5, за 500 години не бих го пуснал от бутилката. Вампири!
 
X

Да помогнем на украинските деца!