Кипър отваря плажовете, летим до острова от 9 юни

OFFNews Последна промяна на 23 май 2020 в 09:32 2521 0

Днес в Кипър отварят плажовете, хората на средиземноморския остров могат да събират слънце на пясъка. 

Досега това беше забранено като част от карантинните мерки срещу коронавируса, разрешено беше само плуване в морето. За неспазване на ограниченията нарушителите подлежаха на глоба. 

Плажовете трябва да функционират при стриктно спазване на издадените от Министерството на здравеопазването инструкции. Минималното разстояние между чадърите трябва да е 4 метра, а между шезлонгите - 2 метра.

Регламентирани са и изискванията за дезинфекция на плажните съоръжения. Забранено е използването на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и напитки на плажа. Желаещите да ползват собствени плажни принадлежности също трябва да спазват определената дистанция в зоната за свободно плажуване. 

Кипър отваря и летищата си на два етапа – от 9-и и от 20-ти юни, а хотелите започват туристическия сезон от 1-ви юни, реши правителството вчера. Полетите на двете международни летища в Ларнака и Пафос възстановяват връзките с 19 държави. 

България е в първата група страни, от които Кипър ще приема полети. В първия етап – от 9-и до 19-и юни, пътуващите към острова български граждани трябва да представят сертификат с отрицателен резултат за коронавирус, като тестът трябва да е извършен в акредитирана лаборатория в рамките на 72 часа преди полета. Във втората фаза - от 20-ти юни, това изискване отпада.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !