Ким показа чертежи на ракета, по-мощна от всички досега

OFFNews 24 август 2017 в 22:33 5457 8

Северна Корея публикува снимки, на които се виждат чертежи на нова междуконтинентална балистична ракета. Според оръжейни специалисти тя е по-мощна от всички изпробвани досега, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Ако бъде разработена такава ракета, тя би могла да достигне всеки град в континенталната част на САЩ, включително Вашингтон и Ню Йорк.

Снощи севернокорейските държавни медии публикуваха снимки на лидера Ким Чен-ун, застанал до чертеж на тристепенна ракета - "Хвасон-13".

Ракетни експерти, които внимателно проучват подобни снимки в търсене на данни за оръжейните програми на КНДР, заявиха, че няма признаци тази ракета да е била напълно разработена. При всяко положение тя не е изпробвана в полет и е невъзможно да се изчисли потенциалният й обхват, казаха те.

Тристепенна ракета обаче би била по-мощна от двустепенната "Хвасон-14", която бе тествана два пъти през юли.

Южнокорейски и американски експерти смятат, че "Хвасон-14" е с обхват от около 10 000 км, което значи, че би могла да удари много райони в САЩ, но не и по източното им крайбрежие. "Хвасон-13" би могла да е с обхват 12 000 км, което покрива цялата континентална част на САЩ.

Намеренията на Пхенян с показването на тези снимки са ясни, казват експертите. Фотографиите бяха придружени от статия, че Ким е наредил да се произведат повече ракетни двигатели и бойни глави по време на посещение в Академията по науки на отбраната, която разработва балистични ракети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11975

8

answer42

25.08 2017 в 18:27

а за тоя " Професор Бакалски" - бе Оф, нюз, толко ли немате пари да по-добър бот? Те вече са евтини, баси

11975

7

answer42

25.08 2017 в 18:23

neverland, ресурсите и развойната дейност други им ги правят. Ким е в ролята на шута, който дига пушилката

14355

6

neverland

25.08 2017 в 14:03

А защо не покажат готова и сглобена на площада, а някакви концептуални рисунки. Като ги гледам на каква възраст са военните и инженерите му...

Може и да имат безбройна безплатна работна ръка, от откъм ресурси и развойна дейност хич ги няма.