Ким Чен Ун пристига в Москва за Деня на победата

OFFNews 13 януари 2015 в 12:50 7623 12

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е приел предложението на Русия да присъства на тържествата по случай Деня на победата, съобщи агенция Ренхап, цитирана от ТАСС.

„Северна Корея има намерение да укрепи дипломатическите и икономическите си връзки с Русия, докато политическите отношения с Китай остават хладни“, посочва агенцията.

На 19 декември миналата година говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Русия е изпратила покана на Ким Чен Ун за тържествата по случай 70-годишнината от победата във Великата отечествена война.

Съветникът на руския президент Юрий Ушаков пък обяви няколко дни по-късно, че има сигнали за това, че севернокорейският лидер има намерение да пристигне в Москва за тържествата.

Ким Чен Ун все още не е извършвал визити в други страни от приемането на властта през 2011 г.

През ноември в Русия пристигна пратеник на Северна Корея, който се срещна с президента Владимир Путин и му предаде писмо лично от Ким Чен Ун.

След срещата Путин обяви, че двете страни поддържат приятелски връзки и че задълбочаването на политическите и търговските отношения и на икономическото сътрудничество е в интерес на двете държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!