Ким Чен-ун и баща му използвали бразилски паспорти, за да получат визи за западни страни

OFFNews 28 февруари 2018 в 13:17 6678 3

Снимка Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и баща му Ким Чен-ир са използвали бразилски паспорти, за да кандидатстват за визи, за да посетят западни държави през 90-те години на миналия век, съобщи Ройтерс, позовавайки се на петима висшестоящи източника от сили за сигурност в Западна Европа. 

Известно е, че управляващото семейство в Северна Корея използва документи за пътуване, издадени под фалшиви имена, но конкретните примери са много малко. 

Ройтерс показва фотокопия на бразилски паспорти, издадени на Ким Чен-ун и баща му, под чужди имена. В паспортите са използвани снимки на двамата с имената Josef Pwag и Ijong Tchoi. 

Паспортите са издадени от посолството на Бразилия в Прага и са били валидни от 26 февруари 1996 г. до 25 февруари 2006 г. 

"Това показва желанието на семейството за пътуване и подсигуряване на възможност да избягат от държавата", обясняват източниците. 

Източник от Бразилия, поискал анонимност, обяснява, че двата документа са легитимни.

Четирима други източници потвърждават, че паспортите са използвани за кандидатстване за визи в поне две западни страни. Не е ясно дали по тези документи са издадени визи. 

Паспортите може да са използвани също така за пътуване до Бразилия, Япония и Хонконг.

Посолството на Северна Корея в Бразилия е отказало коментар по въпроса. Външното министерство на Бразилия пък обяви, че е започнало разследване по въпроса. 

Японски вестник съобщи през 2011 г., че Ким Чен-ун е посетил Токио като дете през 1991 г. с бразилски паспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

3

Бабатунде

01.03 2018 в 09:45

Хахахахахахаха, радват се на плодовете на своя труд, хахахахахахаха, малеее моля се да си трол, че ако ги пишеш тия тъпотии без да ти плащат, си за умъртвяване бе, идиот !
Ти що не отидеш да побереш малко ? :D Чудя се, дали сами си вярвате колко сте прости ?
Как един човек не избяга в КНДР ?

8604

2

Тебеширко

01.03 2018 в 00:15

Само дето севернокорейците са средно с 20см по ниски от южните си братовчеди от недохранване. И ако в Северна Корея беше толкова розово, защо ли не бягат южнокорейците и китаците в КНДР, ами само обратното?