Ким Чен Ун е делегирал повече отговорности на сестра си, за да намали стреса

OFFNews 20 август 2020 в 16:43 3157 0

Ким Чен Ун

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е делегирал повече отговорности на своите приближени, включително на сестра си Ким Йо Чен, съобщи Би Би Си, като цитира на информация от разузнаването на Южна Корея.

Диктаторът все още запазва абсолютната си власт, но е разпределил отговорностите за различни политики на помощниците си, за да намали нивото на напрежение, на което е изложен, смята разузнаването.

Ким ще управлява държавната политика в цялост, добавят от службата.

Разузнавачите на Сеул обаче са допускали и грешки по отношение на информация за Северна Корея, припомня Би Би Си.

Британската медия уточнява, че тези последни данни са изнесени при среща на затворени врати в парламента в Сеул. По-късно депутати са ги споделили с журналисти.

Според разузнаваческите данни сега сестрата на Ким ще отговаря за политиката спрямо САЩ и Южна Корея, както и за други сфери от управление, и така де факто ще е вторият човек след лидера. Той обаче все още не е определил кой ще е неговият наследник, се допълва в информацията.

Някои анализатори обаче са скептични по отношение на новите данни. Те посочват, че според държавната информационна агенция на Северна Корея сестрата на диктатора е пропуснала две важни събрания този месец, което доведе до спекулации, че е понижена в ранг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews