Киев се подигра на Кремъл: Не знаем какво стана, ама внимавайте с пушенето

OFFNews 09 август 2022 в 19:41 14570 5

взрив
Министерството на отбраната в Киев вече съвсем открито се подиграва на "втората армия в света".

Украинското Министерство на отбраната се подигра на руските власти, коментирайки експлозиите и пожара на военното летище във временно окупирания Крим.

Позицията на ведомството на Олексий Резников бе публикувана във Facebook.

"Украинското министерство на отбраната не може да установи причината за пожара, но отново напомняме за правилата за пожарна безопасност и за забраната за пушене на неразрешени места. Фактът на пожара може да бъде използван от терористичната страна в информационната война. Не изключваме възможността окупаторите "случайно" да намерят някакъв характерен "шеврон", "визитна картичка" или дори "ДНК", се казва в изявлението.

В Министерството на отбраната съветват украинците да запазят спокойствие и да се доверят на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

По-рано беше съобщено, че е имало мощни експлозии близо до военното летище в Новофедоровка, Крим, от което излитаха руските самолети, за да бомбардират Николаевска, Херсонска и Запорожка област по време на пълномащабната война, разгърната от Русия срещу Украйна в ранните часове на 24 февруари.

Виктор Андрусов, бивш съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна, намекна, че мощните експлозии в Крим на 9 август са резултат от обстрел, извършен от украинската страна.

Руското министерство на отбраната твърди, че експлозиите са станали заради детонация на боеприпаси. Но те до ден днешен твърдят и че крайцерът Москва е потънал по същата причина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

5

БотоксПутю

10.08 2022 в 22:57

Питам за втори път - къде може да се купи путьовка за Новофьодоровка? Другата седмица излизам в отпуск.

900

4

Пламен Иванов

10.08 2022 в 22:04

Ватенки,бункерния съсел е кремълския лилипут.Достойния президент на горда Украина е сред народа си и на фронтовата линия.Не е издирван като военнопредстъпник като фашиста Путин.Цял свят вижда краха на монголоидните орки ,само българските гъзолисци не го виждат.Киев за три дня ....ахаххахха... уроди и изнасилвачи на деца.Тези ли подчовеци подкрепяте български свини .

-7325

2

Скрили са зелето в бункер бързо бързо. Бягат пред вятъра.

-3667

1

fik1

09.08 2022 в 23:04

за русоробите дори няма нужда да си сменят лъжите, много добре знаят нивото на фенбазата си
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика