Киев изпрати в анонимност загиналия снайперист-разузнавач Тенгри (галерия)

Името на тайния агент от Силите за специални операции не беше разкрито дори след смъртта му на бойното поле

Красимир Крумов 03 септември 2022 в 21:21 30519 0

И след смъртта му самоличността на легендарния снайперист-разузнавач не беше разкрита.

Снимка ЦЕНЗОР.НЕТ

И след смъртта му самоличността на легендарния снайперист-разузнавач не беше разкрита.

Военни, близки и обикновени граждани на украинската столица се простиха в Михайловската катедрала в Киев с легендарния снайперист-разузнавач и специален агент с позивното име Тенгри. Дори вече след смъртта му самоличността на боеца не беше разкрита и на портрета, който носеха войници от ВСУ, лицето му беше скрито.

„Спецназовец, снайперист-разузнавач с най-голям брой успешно изпълнени супер сложни и извънредно рисковани задачи. За подвига на Великия wоин се носят легенди по фронта като пример за смелост, мъжество и понякога свръхчовешки възможности. Професионалист, виртуоз в работата си, той помагаше на всички и учеше младите, предавайки им своите знания и опит. На фронта Тенгри го знаеха всички подразделения и лично ръководителите на специалните операции, които често се съвещаваха с него. Най-добрите воини на фронта се гордееха с приятелството си с този Велик воин“, спомня си доброволката Наталия Воронкова, цитирана от Цензор.нет.

„Тенгри. Воин. Килър. По стартовия набор от параметри той би трябвало да преживее ядрена война. На вид – здравеняк чичка на неопределена възраст.“ – написа за загиналия Сергей Бондар от подразделението „Харпун“ на МВР на Украйна.

Кой е „Тенгри“, всички днес говорят за него, питат се украинците в социалните мрежи. „Видях го на снимка със закрито лице. Това някой известен ли е?“ „Разузнавачите никога не са известни. Беше от Главното разузнавателно управление. Просто в тези кръгове беше легендарна личност и най-резултатен по изпълнение на бойни задачи. Навqрно са го познавали само най-верните му приближени побратими и ръководството."

Руската страна обяви, че в зоната на провеждане на специалната военна операция, както наричат в Москва войната срещу Украйна, е унищожен широко популярният в редовете на ВСУ офицер от Силите за специални операции на Украйна с позивна Тенгри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови