Киев: Андрийвка падна. Трета щурмова бригада: Не е вярно

Пригожин сигурно се върти в гроба от случващото се на мястото, на което проля кръвта на десетки хиляди свои бойци, пишат в руските Телеграм канали

OFFNews 14 септември 2023 в 16:47 16142 8

Андрийвка
Карта на бойните действия.

Бойците на ВСУ влязоха в село Андрийвка, на южния фланг на Бахмут, и се установяват на нови позиции. В момента нашите се придвижват напред, заяви заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр.

Според нея на северния фланг руснаците се опитват да си върнат загубените позиции, а на южния украинските въоръжени сили успешно настъпват.

Маляр уточни, че основните боеве продължават в районите на Андрийвка, Курдюмовка и Клишчийвка.

"И ние имаме добри новини там. Андрийвка е наша. Укрепваме позициите си", добави тя.

Сутринта на 14 септември Генералният щаб съобщи без подробности, че украинските войски са успели в настъплението си южно от Бахмут - в районите на Клещиевка, Андреевка и Курдюмивка в Донецка област.

Там украинските защитници нанасят значителни загуби на руските окупатори в жива сила и техника.

Малко след изявлението на Маляр обаче воюващата в района на Бахмут украинска част Трета щурмова бригада, от която е част и полка Азов, отрече думите ѝ.

"Изявлението за превземането на Андрийвка е невярно и преждевременно. В момента продължават сериозни и тежки боеве в районите на Клишчийвка и Андрийвка. Такива изявления са вредни, представляват заплаха за живота на личния състав и вредят на изпълнението на бойни задачи", написаха в Телеграм бойците от ВСУ.

Като цяло информациите за актуалната ситуация се разминават, но специално в този район определено има напредък на украинските сили. В руски Телеграм канали се появи информация от солдати на фронта, че и Клишчийвка е паднала още миналата нощ. Официално тази новина не е потвърдена от Киев или Москва.

Въпреки това част от руските военкори вече оплакват ситуацията на това направление и пишат, че създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин сигурно се върти в гроба от случващото се на мястото, на което проля кръвта на десетки хиляди свои бойци.

ВСУ продължават да сдържат настъплението на руските войски в Купянското и Лиманското направление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

8

6екеr4о

15.09 2023 в 12:28

Допуснал съм грешка в написаното за неделното училище: имам предвид, че самите родители водят уроците, което изисква и внимание, и предварителна подготовка!

-529

7

6екеr4о

15.09 2023 в 11:44

Споделям написаното от уважаемия Матеев К, аз също съм много скептично настроен...

Само искам да разкажа, че в близката до нас православна черква неделното училище е пълно с деца, повечето още в предучилищна възраст, дори свещенника сподели, че умишлено забавя броя им, защото в повечето случаи самите учители водят уроците! Тоест по взаимоучителната метода, а не мама и тате да се оттърват от питомеца в неделя за 2 часа...

2099

6

Mateevk

15.09 2023 в 10:24

Колкото повече търкаме билетчето на "късмета", който съдбата ни е отредила, толкова повече лъсва ужасяващата истина за нашето време и за нас в него. Не съм предполагал, че след толкова години уж демокрация и свобода, не сме разбрали нищичко и от двете, а ги сведохме до усвояване на пари, повече имане и повече плюскане. В същото време продължаваме да се кланяме на идоли от изток. В България се води битка на живот и смърт и дано я спечелим, но не съм голям оптимист. Както обикновено, изходът от нея вероятно ще зависи не толкова и само от нас самите, а от изхода на геополитическата война, наричана скромно от някои СВП.

2550

5

alfakentavur

15.09 2023 в 08:13

Това им остана на жалките рашистчета. Ако си изръси поредните лъжи и измислици бързо бързо ще започне само по 2 точки да си дава.

2073

4

Johnny B Goode

15.09 2023 в 01:06

.... засмял се нервно Спирта и си сложил сам дежурните 3 точки.

10298

2

AntiZ

14.09 2023 в 18:31

То малко се изтърка, но..."всичко върви по план!" Тъй каза креманският червей.

645

1

wakeup

14.09 2023 в 17:58

Слава на Украина
 
X

Да помогнем на украинските деца!