Кибератака остави без интернет източната част на САЩ

OFFNews 21 октомври 2016 в 18:53 6990 11

Кибератака остави за няколко часа тази сутрин без интернет хиляди хора в източната част на САЩ. 

Хакерската атака е била насочена срещу доставчика Dyn и е засегнала компании като Twitter, Spotify и Reddit, съобщи Independent. 

Dyn е от категорията на т.нар. DNS оператори, което означава, че удар по сървърите на доставчика може да предизвика мащабен срив на достъпа до интернет.

От атаката са били засегнати основно потребители от източния бряг на САЩ, но може да предизвика проблеми и при достъпа до редица сайтове в целия свят. 

От Dyn съобщиха, че техен приоритет е да върнат достъпа на клиентите си до интернет. По случая ще започне и разследване. 

Ситуацията се е нормализирала след няколко часа. За момента няма информация дали от кибератаката е пострадал бизнесът на клиенти като Pfizer, Visa, Netflix, SoundCloud и BT.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

8

Victimized

21.10 2016 в 20:11

Така е , руснаците неуморно се трудят за да вгорчат живота на група кретени, блокирайки социалните мрежи, нарушават ежедневния кръговрат на западния свят .
Ето , даже форумния вчесан колега се оплаква, че някой манипулира рейтинга му, с цел да бъде баннат и така да не може да раздава демокрация, свобода и мъдрост на света.
Това са все сериозни удари нанесени по свободния свят отстрана на долните комунисти..