KFC плаща 8 милиона за натравяне

Вероника Шербанова 27 април 2012 в 12:43 3067 0

KFC плаща 8 милиона долара за натравяне. Снимка: БГНЕС
KFC плаща 8 милиона долара за натравяне. Снимка: БГНЕС

Осъдиха KFC да заплати 8 милиона долара обезщетение на австралийка, получила сериозни увреждания след натравяне с пилешко месо.

През 2005 г. седемгодишната Моника Самаан и семейството й постъпват в болница, след като са консумирали Twister wrap в ресторант на американската верига. Диагнозата е салмонела.

В следствие на болестта момичето получава тежки мозъчни увреждания и се придвижва с помощта на инвалидна количка. Родителите и брат й получили различни симптоми, като нарушения на говорния апарат, зрението, двигателната система и други.

Според Върховния съд в Нов Южен Уелс KFC не са се погрижили за Моника, заради което трябва да заплатят на семейството й компенсация от 8 милиона автралийски долара (8,3 милиона американски долара). Компанията ще поеме и разноските по делото.

От веригата за бързо хранене са нарекли случая трагичен, но са „разочаровани и изненадани“ от решението на съда и ще обжалват. Според тях не е било доказано със сигурност, че уврежданията на детето са предизвикани от техния продукт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови