Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Като на кино: Ето как полицията в Делхи спаси отвлечения Радослав

OFFNews 02 март 2020 в 10:11 5165 0

Георги и отвлечения Радослав (с червеното яке).

Трима полицаи са били ранени по време на операцията за спасяване на отвлечения българин Радослав Палашев в Делхи. Това са инспектор Джагтар, началник на полицията Ашвани и полицай Капил, съобщава Хиндустан Таймс.

Изданието с многомилионен тираж разказва с подробности какво се е случило.

Според комисар Шалини Сингх 28-годишният Радослав, който е компютърен специалист, е бил отвлечен в четвъртък вечерта, когато е бил заедно с приятеля си Георги, също българин.

„Били са заедно в кола, а Радослав е слязъл, за да отиде да изтегли пари от банкомат. След като се е забавил, приятелят му Георги е отишъл да го търси, но не го е намерил. Рано сутринта в петък Георги е получил обаждане от бащата на Радослав, който му казва, че синът му е отвлечен от някакви мъже от Делхи и че те са поискали от семейството да плати откуп", разказва комисарят.

Георги обаче веднага отива в полицията и разказва какво се е случило.

"Прегледахме записите от камерите за видеонаблюдение в близост до банкомата. В петък следобед вече знаехме кого търсим и че са отвели Радослав с бял автомобил Хюндай i20. Знаехме и регистрационен номер“, обяснява комисар Сингх.

От полицията в Делхи уточняват, че междувременно семейството на Радослав получава указания къде същата вечер Георги да занесе парите за откупа - на участък от пътя Джарода-Наджафгарх. Силите на реда изпращат приятеля на Радослав с парите, а наоколо дебнат агенти в цивилни дрехи. Въпреки това дълго време след уречения час на мястото не се появява никой.

Полицейски екип обаче вижда наблизо търсения бял автомобил и започва да го преследва. Тогава от Хюндая откриват огън по полицаите.

„Щом прихванахме превозното средство, един от престъпниците откри огън по нас и се опитаха да избягат. Стреляхме по гумата и те попаднаха в капан. Просто нямаше къде да избягат, а българският гражданин бе спасен", разказват от полицията в индийската столица.

За отвличането на сънародника ни са арестувани двама - Анооп, 36-годишен, който преди време е съдел за убийство, и и неговия съучастник Навен Дагар, на 29 години. И двамата са жители на Джарода Калан. Полицията е иззела от тях два пистолета, откраднатите от българина пари и автомобила i20, в който са го отвлекли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews