Катастрофа на Боинг 777 в Сан Франциско (обновена видео)

Владимир Йончев 06 юли 2013 в 22:33 6407 8

Кадри от инцидента на летището в Сан Франциско.

Боинг 777 е катастрофирал при кацане на летище в Сан Франциско, съобщиха световните медии.

Полетът е на южнокорейската компания Asiana Airlines. На борда е имало 16-членен екипаж и 291 пътници.

Снимка, направена от пасажерИнцидентът бе потвърден от говорителя на Федералната авиоадминистрация Лин Лънсфорд.

Двама души са загинали, а около 200 са били ранени при катастрофата. Загиналите са китайски граждани. 75 души са откарани в болница. 15 са били хоспитализирани, като 10 от тях са в критично състояние с фрактури, изгаряни и вътрешни травми.

Засега не е известна причината за катастрофата, но според първата версия за случилото се става въпрос за човешка грешка. Пилотът най-вероятно не е успял да прецени дистанцията при кацането, обясняват специалистите.

Очевидци обясняват, че малко преди инцидента самолетът е изглеждал "неуправляем". Според данни на авиодиспечерите на летището времето е било хубаво, със съвсем лек ветрец.

От видеоклип, пуснат в Youtube, се вижда как пасажери скачат по надуваемите спасителни съоръжения, а от машината излиза дим.

Минути след инцидента пасажер пусна снимка от пистата, която показва евакуацията на пътниците. Съобщението на мъжа на име Дейвид Иън звучи успокоително: "Току-що катастрофирах при кацане в Сан Франциско. Опашката се откъсна. Повечето хора изглеждат добре. Сюрреалистично." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови