Катар ще ни помага в борбата с тероризма и незаконния трафик

OFFNews Последна промяна на 19 май 2015 в 15:12 2754 1

Катар ще ни помага в борбата с тероризма и незаконния трафик

България и Катар ще си сътрудничат в борбата с тероризма, незаконния трафик на наркотични вещества, оръжия, нелегален трафик на хора и финансови и икономически престъпления. Това договориха в Доха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и премиерът и министър на вътрешните работи на Катар Н. Пр. шейх Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани, на база подписаното междуправителствено споразумение, съобщиха от МВР.

Двамата министри са договорили и изработването на Пътна карта за прилагане на партньорството, което предвижда обмен на опит относно прилагането на законодателството в областта на борбата с престъпността, както и използване на информация за целите на оперативно-издирвателната дейност и дейността по разследване в областите от взаимен интерес. 

Споразумението създава общата правна рамка за сътрудничество в борбата с тероризма, противодействието на транснационалната организирана престъпност, киберпрестъпленията, трафика на наркотици, на хора, на културни и исторически ценности. Това е първото подписано споразумение в сферата на сигурността в историята на дипломатическите отношения между двете страни.

Важността на сътрудничеството в сферата на сигурността с оглед на транснационалните предизвикателства пред двете държави беше обсъдена в рамките на двустранната среща между вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и министър-председателя и министър на вътрешните работи на Катар Н. Пр. шейх Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани. След разговора, вицепремиерът Бъчварова посети Националния команден център за сигурност и борба с престъпността на Катар. Там вицепремиерът бе запозната с мерките по обезпечаване на сигурността на предстоящото световно първенство по футбол през 2022г.

По време на посещението в Националния команден център за сигурност на Катар, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна с единната система за управление на сигнали за правонарушения, пожар, извънредни ситуации и неотложна медицинска помощ.

По време на срещата вицепремиерът Бъчварова подчерта значимостта на ефективния обмен на оперативна информация за успешно сътрудничество по противодействие на тероризма и трансграничната престъпност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2015 в 15:42

Катар ще ни помага в борбата с тероризма и незаконния трафик
ОЛЕЛЕ МАЙКО!
Бе какво стана с агнетата? А с газа?

И как така ще ни помага в борбатата с тероризма страна, която заедно със сауди араби явно и открито финансират и поддържат "борците" срещу сирийския "тиранин"?!