Канадските гранични пунктове няма да останат блокирани, заяви премиерът Трюдо

OFFNews 13 февруари 2022 в 08:22 3405 14

Снимка БТА/АР

Канадските гранични пунктове няма да останат блокирани. Не се изключва нито един вариант за освобождаването им.

Това е заявил премиерът на Канада Джъстин Трюдо на среща с водеще съветници, съобщиха Ройтерс и БТА. Противопоставянето между полицията и протестиращите продължава, властите търсят начин да сложат край на блокадата. Късно снощи беше извършен първия арест, на 27-годишен мъж, за
провинение, извършено във връзка с протеста. 

Протестиращите срещу ваксините са били убедени от полицията да отдръпнат камионите си от моста "Амбасадор", свързващ Детройт и канадския град Уиндзор, информира АП. Те обаче се събраха недалеч оттам, като броят им дори нарасна и продължават да спират достъпа до моста от канадска страна, като
възпрепятстват транспорта и търговията за пореден ден. 

Броят на участниците в протеста в Отава достигна около 4000 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

13

dolivo

14.02 2022 в 06:13

има си закони, като протестираш се прави по правила, без да задънваш икономиката на другите

революционерите надъхани от параноята на лайв стрийма, ще лежат по затворите

работягите, или сини якички, винаги са били емоционални като им се бръкне директно в джоба. няма реч там. въпроса е, лато си имаш 15 тона машина, какво правиш с нея? безотговорна работа, безсмислени или смислени мерки да се опитват да оборят, няма значение

целта не може да оправдае средствата

малко като французите се изживяват, като ти писне от регулация, или ти махнат субсидиите, и хип с трактора в Париж

да не говорим, че след 10 години тая професия няма да я има заради автоматизацията

1331

9

ваксиниран

13.02 2022 в 21:00

Що не бойкотираш задължителната шифьорска книжка, или пък задължителното основно образование за шофьорска книжка, или задължителния медицински преглед за шофьорска книжка, или задължителния технически преглед, винетка, пътен данък, или задължителния паихотест за професионални шофьори, или задължителния характер на закона за движение по пътищата, или осъдителните присъди за убийците по пътя?

Със сигурност не искам нито ограничения, нито далавери. Но вие, антиваксъри, от 2 години говорите едно и също, по линиите на социалния дарвинизъм - който е силен ще оцелее, който е слаб, да мре. Себични страхливци.

1331

6

ваксиниран

13.02 2022 в 20:20

А, иначе, приятелю антиваксър, ти все намираш начин да неглижираш смъртоносен вирус.

Продължават ежедневно да умират по цял автобус хора в България, ама това сигурно няма значение. Кога ще спрат да умират хора от този нищо и никакъв "лек" вирус? Нали според Мангъров и компания от самото начало си беше лек? До кога ще насърчавате хора да се самоубиват? Не ви ли е срам? Как изобщо спите през нощта? Как не сте виснали още в някой парк?

После демографската криза била голям проблем, топели сме се... Еми, да, като измираме поголовно, щото са ни убедили да си жертваме живота за нечия политическа кауза. Мангъров президент!

Не е ли така?

Ама, не, мерките са проблемът, далаверата да спрем. Ганьо иска на Вуте да му е зле, не на Ганьо да е добре. Ганьо ще си жертва и последния дъх, че да "види тая фарма мафия".