Канада и Австралия поискаха спиране на огъня в Газа

OFFNews 28 май 2024 в 07:25 1186 2

Канадската външна министърка Мелани Жоли

Снимка БТА/АП

Канадската външна министърка Мелани Жоли

Канада призова за незабавно спиране на огъня в ивицата Газа, след като при израелски удар бяха поразени палатки с разселени хора близо до град Рафах, предаде ДПА.

"Ужасени сме от удари, при които бяха убити цивилни палестинци в Рафах", написа канадската външна министърка Мелани Жоли в социалната мрежа "Екс", цитирана от БТА. "Канада не подкрепя израелска военна операция в Рафах. На това голямо човешко страдание трябва да бъде сложен край. Настояваме за незабавно спиране на огъня", се казва в изявлението на Жоли.

Контролираните от "Хамас" здравни власти на ивицата Газа заявиха, че 45 души са били убити и десетки са били ранени при израелски въздушен удар.

Австралийската външна министърка Пени Уонг призова за незабавно спиране на огъня в Газа след израелските въздушни удари близо до град Рафах. "Събитията от последните 24 часа подчертават необходимостта от спиране на огъня по хуманитарни причини, за да може цивилните да бъдат защитени", се казва в изявление на австралийската министърка в "Екс". 

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш също осъди израелските въздушни удари близо до Рафах. 

"Осъждам действията на Израел, които доведоха до смъртта на голям брой невинни цивилни, които просто се опитваха да се укрият от този смъртоносен конфликт", написа Гутериш в социалната мрежа "Екс". "В Газа няма сигурно място. Този ужас трябва да спре", призова генералният секретар.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    300

    2

    демотиватор

    28.05 2024 в 10:37

    до @Valioka

    И аз искам същото!
    Както и Израел най-сетне да реши окончателно проблема с Хамас по техния си начин ! (ジ) ✊

    318

    1

    Valioka

    28.05 2024 в 10:07

    Ами и аз искам - искам палестинските жени да спрат да се радват когато синовете им избиват евреи; искам да спрат самоубийствените атентати в името на така наречения алах; искам талибаните да пуснат момичетата да ходят на училище и да посещават университет; искам в Иран да не убиват жени за неправилно носене на хиджаб и бурка; искам да изчезне определението "свещен джихат", защото носи със себе си само смърт и омраза... А Канада и Австралия искат ли го това? Ако го искат, да го кажат.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх