Камерън каза на Нетаняху, че е наложително конфликтът с палестинците да бъде решен с 2 държави

На среща с израелския премиер в Йерусалим вчера британският външен министър отново призова за "незабавна хуманитарна пауза"

OFFNews 25 януари 2024 в 10:07 1167 1

Дейвид Камерън

Снимка Getty Images

Дейвид Камерън

Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън каза на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, че е наложително конфликтът с палестинците да бъде решен на основата на съвместното съществуване на две държави, предаде ДПА, като се позова на неговата канцелария.

Агенцията отбелязва, че Камерън е отправил своя апел във връзка с позицията на Нетаняху, който отхвърля настояванията на западните си съюзници за създаване на палестинска държава, пише БТА.

На среща с израелския премиер в Йерусалим вчера британският външен министър отново призова за "незабавна хуманитарна пауза". Камерън настоя Израел да отвори повече гранични пунктове с ивицата Газа, за да може жизненоважна хуманитарна помощ да достигне до населението на палестинската територия. Той също така призова израелската армия да предпазва при нападенията си палестински медици и болници.

В същото време Камерън засвидетелства подкрепата на Обединеното кралство за Израел в опитите му да освободи оставащите в плен на радикалното палестинско движение "Хамас" заложници. Предполага се, че те са около 130.

След това британският външен министър се срещна в Рамала, на Западния бряг на река Йордан, с президента на Палестинската автономна власт Махмуд Абас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

25.01 2024 в 10:29

Това не е "конфликт", гсин Камерън, а война, която започнаха филистимците с нечувани зверства.
А на "предпазването на болниците" точно разчита Хамас, устройвайки в тунелите под тях щабове, складове за оръжия, килии за заложници, и др. подобни.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки