Камерън даде 20 млн. лири, за да учат мюсюлманите английски

OFFNews 18 януари 2016 в 11:10 2879 5

Камерън
Дейвид Камерън

„Трябва да се помогне на мюсюлманите да научат английски като мярка срещу дискриминации и полова сегрегация вътре в техните общности", заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Франс прес.
Камерън призова в статия за в. "Таймс" за противопоставяне срещу "ретроградното поведение" на някои мъже мюсюлмани, които осъществяват "вреден контрол" над жените, които ги заобикалят, пише БТА.
Той отпусна 20 милиона лири стерлинги, за да помогне на мюсюлманите да подобрят владеенето на английски език. Камерън цитира данни, според които 190 000 мюсюлмани на острова говорят малко или изобщо не говорят английски. Това са 22% от всички мюсюлмани, живеещи във Великобритания.
Британското общество трябва "ясно да каже какво очаква от тези, които идват да живеят тук", пише премиерът. "И не бива никога да позволяваме на пасивната ни толерантност да ни възпре да кажем суровата истина", допълва той.

"Занапред ще казваме: ако не си подобрите английския, това може да ви попречи да останете в Обединеното кралство. Това ще помогне на тези мъже, които пречат на партньорките си да се интегрират, да разберат, че ще има последици", пише Камерън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!