Кадиров назначи племенника си за съветник, 1/3 от топ чиновниците в Чечня са му рода

OFFNews 25 април 2023 в 11:55 2435 1

Дон - дон
Дон-дон Кадиров.

26-годишният племенник на чеченския президент Рамзан Кадиров става негов съветник по сигурността. Това съобщи Ахмед Дудаев, министър на националната политика, външните отношения, пресата и информацията в Грозни.

26-годишният Хамзат Кадиров е син на покойния по-голям брат на Рамзан Кадиров. През февруари тази година той бе назначен за заместник министър-председател на Чечня и министър на собствеността и поземлените отношения. Преди това бе министър на спорта на републиката, а също и ръководител на Курчалойския район. Между другото, той става ръководител на областта на 21-годишна възраст.

Една трета от 158-те високопоставени държавни служители в кавказката автономна република са свързани с Кадиров. Самият той обаче се присмя на публикациите за шуробаджанащината, като заяви, че назначава тези, на които има доверие.

"Не ме разсмивайте. За моите роднини има десет пъти по-голяма вероятност да бъдат търсени, в която и да е институция и на каквато и да е длъжност, защото трябва да докажат, че работата им не е благодарение на мен, а въпреки мен. На когото имам доверие, него назначавам", каза той.

През март 2023 г. Кадиров повиши и една от дъщерите си. Двадесетгодишната Хутмат става куратор в сферата на здравеопазването в Чечня. Друга дъщеря на Кадиров, Айшат, стана министър на културата на 22-годишна възраст.

През февруари тази година Кадиров се награди със званието "герой на Чечня", а през март си даде медал "заслужил правозащитник".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови