Кадиев: Тереза Мей да не използва българите за икономическите проблеми на Англия

OFFNews 01 март 2017 в 12:39 4308 2

Нормална държава на независимия кандидат за депутат Георги Кадиев изразява своята силна загриженост относно последните изявления на премиера на Великобритания Тереза Мей за планирано ограничаване на свободното придвижване и престой на българи и румънци след 15 март 2017 в Обединеното кралство.

Твърдението на британския премиер, че отнемането на едно от основните права на гражданите на Европейския съюз се налага, защото в противен случай „половин България и Румъния може да дойдат във Великобритания преди „Брекзит”, за недопустим и явен акт на дискриминация по отношение на българските граждани.

"Българските граждани не бива да се превръщат в изкупителната жертва на вътрешните политически проблеми на Великобритания и да бъдат използвани като оправдание за икономическата нестабилност в страната, създала се след Брекзит. Тези граждани се ползват със същите права като всички останали в Европейския съюз и не може да бъдат третирани като европейци втора ръка", пишат от Нормална държава.

Те изтъкват, че правото на свободно придвижване и пребиваване на територията на държавите-членки е основно право, въведено с Договора от Маастрихт още през 1992 г. Всички ограничения и пречки пред изпълнението на това право представляват нарушение на основните договори на ЕС и следва да се понесат санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

01.03 2017 в 13:13

При тва НЕГОВА ДЪРЖАВА била НОРМАЛНА!
Мистерия да го е.а! Пълна мистерия е тва с кандидатстването значи.

42249

1

Denis Rizanov

01.03 2017 в 13:12

Нормална държава на независимия кандидат за депутат Георги Кадиев...

И-и-и-иииииии и.ах го тоя, като си има ЦЯЛА ДЪРЖАВА, що се пъне да кандидат-депутатства бе?!
Захлебил, купил си държава... ми кралствай си там и си глей кефа, кво си тръгнал тукада се занимаваш с друга държава?
 
X

Да помогнем на украинските деца!