Кабинетът на министрите уволни заместниците на Олексий Резников

OFFNews 18 септември 2023 в 12:49 1849 0

Маляр

Снимка УНИАН

Анна Маляр

Кабинетът на министрите уволни всички зам.-министри на отбраната на Украйна. Уволнен е и държавният секретар на министерството, съобщи представителят на кабинета в парламента Тарас Мелничук, цитиран от УНИАН.

Постовете си напускат Владимир Гаврилов, Ростислав Замлински, Анна Маляр, Денис Шарапов. Също така от поста заместник-министър на отбраната по въпросите на европейската интеграция е освободен Андрий Шевченко, както и заместникът по въпросите на цифровото развитие, цифровата трансформация и цифровизацията Виталий Дейнега.

Освен това правителството уволни и държавния секретар на украинското министерство на отбраната Костантин Вашченко.

На 5 септември Върховната рада подкрепи оставката на бившия министър на отбраната Олексий Резников. Резников заемаше този пост от 4 ноември 2021 г.

По закон след освобождаването на министъра неговите заместници също трябва да бъдат отстранени.

В същия ден депутатите освободиха от длъжност ръководителя на Фонда за държавна собственост Рустам Умеров, а на следващия подкрепиха кандидатурата му за министър.

На 7 септември президентът Володимир Зеленски представи Умеров в МО, а след това го въведе в Съвета за национална сигурност и отбрана и в става на върховния главнокомандващ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!