Йенс Столтенберг: Ще има нови атаки. Русия не се е отклонила от целта си да установи контрол над Украйна.

OFFNews 30 декември 2022 в 16:56 5250 5

Снимка Спутник нюз

Според Йенс Столтенберг Русия не се е отклонила от целта си да установи контрол над Украйна.

Русия не е променила целта, заради която започна агресивна война срещу Украйна. Затова трябва да сме подготвени за възможни дългосрочни вражески настъпления. Това казва генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за ДПА.
Според Столтенберг няма признаци, че ,Владимир Путин е променил основната си цел на войната срещу Украйна - да получи контрол над страната.

Да, Русия мобилизира много нови войски, включително обучени. Те показаха готовност да понесат болезнени загуби и се обръщат към други авторитарни режими, включително Иран, за повече боеприпаси и повече оръжия. Това не е краят. Войните са непредвидими, но трябва да се подготвим за дългосрочни и нови руски офанзиви не трябва да подценяваме Русия“, заявява Столтенберг.

В същото време ръководителят на военното разузнаване на Украйна ген. Кирило Буданов съобщи, че заради недостиг на личен състав, ръководството на Руската федерация реши да проведе нова вълна на мобилизация от 5 януари 2023 г. В интервю за ВВС Буданов коментира, че руснаците имат огромни проблеми както с окомплектоването на вече съществуващи части поради големите загуби в бойните действия, така и с формирането на нови части.

Според оценката на военното разузнаване, няма достатъчно жива сила за войната срещу Украйна и затова Руската федерация е решила да започне нова вълна на мобилизация на 5 януари. На практика не е спирала и започналата през есента мобилизация

Буданов анализира и военната тактика на противника. Според него, командващият войната на украинска територия ген. Сергей Суровкин е успял да рационализира управлението на окупационните войски, но руската армия все още разчита на масовост. Буданов смята, че Суровикин е изоставил практиката за раздробяване на военните части на по-малки единици и сега агресорът се опитва да се бие по-съгласувано. Сергей

Суровкин е заменил генералитета, ангажиран с бойните действия в Украйна, със свои хора и е успял да създаде единно командване, макар това да е довело до недоволството на шефа на генералния щаб Валери Герасимов и военния министър Сергей Шойгу. Друг важен елемент, на който акцентира шефът на украинското военно разузнаване е фактът, че Суровкин е дал тежко въоръжение, бронирани машини и бойни самолети на частната армия на олигарха Евгений Пригожин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

5

Johnny B Goode

30.12 2022 в 20:12

Този манекен на снимката Спутник Нюз са го правили на форошоп сигурно. Башибозукyът по "могилизационните" пунктове изглежда съвсем различно.

1321

3

4rnor

30.12 2022 в 19:46

Така е Пешо! А от скоро има данни, че ще вкарват от Марс и Венера!

УжасТ! Треа да се махаме от НАТО веднага, че ще ни вкарат в интергалактическа война!

-5840

2

В Окрайна мобилизацията не спира има клипове как затварят магазини и връчват на всички мъже призовки. Но в настъплението им от октомври изгинаха много нацисчета и вече се чувства недостиг, вкарват поляци.

318

1

Valioka

30.12 2022 в 18:36

Ха, фашисти, какво става ... Когато правите самодоволните си коментари, вземате ли в предвид факта, че путлерофашизма набира все повече и повече мобилизирани? Къде се изпаряват вече призованите? Странна работа, нацистите отчитат около 5-6000 загуби в жива сила, а мобилизират стотици хиляди... Путинистка рассия прилича по всички показатели на Хитлеристка Германия по време на ВСВ и то е в реда на нещата, защото и двете страни са нацистки... И двете воюват с целия свят а казват, че светът воюва с тях, и двете анексират незаконно чужди територии, и двете казват, че всъщност се пазят от нападение от вън, и двамата диктатори използват една и съща риторика, и двете страни имат своите общи идеологии и своите символи, и двете сформират лагери за преформатиране на човешката идентичност, и двете избиват цивилни, и двете се опитват да станат еднолични господари на света... Фашисти...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика