Известният журналист Боб Саймън загина при автомобилна катастрофа

OFFNews 12 февруари 2015 в 14:16 3682 0

Журналистът на Си Би Ес Боб Саймън, отразил повечето военни конфликти през последния половин век, загина при автомобилна катастрофа на 73-годишна възраст, съобщи „Асошиейтед Прес“.

Автомобилът, в който Саймън е бил пътник, в сряда вечерта се удря в друга лека кола, спряна на светофар в Манхатън, след което се забива в металните бариери, разделящи лентите за движение. Саймън и водачът на автомобила са откарани в болница, където лекарите констатират смъртта на журналиста. Шофьорът се е разминал с рани по ръцете и краката и няма опасност за живота му. Водачът на другия автомобил е невредим.

Боб Саймън се присъединява към новините на Си Би Си през 1967 г., като репортер и редактор. Той също така работи в бюрото на Си Би Си в Тел Авив в периода 1977-1981 г.

Кариерата на Саймън в отразяването на военни действия започва във Виетнам. В началото на войната в Персийския залив през януари 1991 г. Саймън бива заловен от иракските сили в близост до Саудитско-кувейтската граница и прекарва 40 дни в иракски затвор.

Като журналист дългогодишният водещ на "60 минути" печели множество награди, сред които е и приза Алфред I Дюпонд на университета Колумбия - най-престижното отличие за електронна журналистика. Наградата му е присъдена за „Срамът на Сърбия“, история за геноцида по време на босненската война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!