Извънредно положение в Северна Каролина

OFFNews 22 септември 2016 в 08:40 6214 4

Извънредно положение обяви губернаторът на американския щат Северна Каролина, заради масови безредици там, след като полицията уби чернокож.

При ожесточените сблъсъци е прострелян демонстрант. Първоначално властите съобщиха, че мъжът е загинал, но по-късно информираха, че раненият е жив, но в критично състояние. 

Напрежението в град Шарлът избухна, след като във вторник полицай застреля чернокожия Кийт Ламонт Скот. Според полицията той е имал оръжие, но негови съседи и роднини твърдят, че е държал книга в ръка.

Предишната нощ в сблъсъци с демонстранти пострадаха десетина служители на реда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

2

Traqn Savov

22.09 2016 в 09:28

днеска ще пращат армията там, за да разбута протеста, когато пратиш армия срещу народа си, това се нарича гражданска война, колкото и да го овърташ, и да го въртиш и да го сучеш, пак си е такава..

Сега, дали тази война, ще приключи за един ден с много бити и ранени хора, или ще се задълбочи с месеци дори години, там никой не може да прогнозира...

Но факта е че устоите на държавата, армия и полиция, ще се изправят срещу народът тоест срещу народът си...

Държавата срещу народът, взимам си семки, мача ще е нервен..

12584

1

сдг

22.09 2016 в 09:16

Неговите роднини и съседи казали че държал книга.
В България е на същия принцип в циганските махали.Всички са невинни в махалата,само полиция,пожарна,социални ,бърза помощ.Всички те са им виновни!