Quantcast

Изтича ултиматумът на Русия за газовите сметки на Киев

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2014 в 08:08 2444 11

Газпром

Крайният срок, който Москва даде на Украйна, за да плати задълженията си за газовите доставки, изтича днес.

Москва настоява газовите задължения на Киев да бъдат погасени днес. Според Русия съседката й дължи вече 4,5 млрд. долара.

Вчера двете страни се срещнаха за преговори, на които присъстваше и еврокомисарят по въпросите с енергетиката Гюнтер Йотингер. Въпреки петчасовите преговори Русия и Украйна не успяха да постигнат споразумение за цената на синьото гориво. След като президентът Янукович бе свален от власт, Русия отмени всички отстъпки за цената на газа и започна да таксува 1000 кубически метра за 485 долара. От Киев обаче настояват цената да бъде понижена.

В края на вчерашните преговори двете страни се разбраха да се посъветват със своите правителства и да продължат разговорите днес.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.06 2014 в 13:43

@Rimann, специално за теб:

https://pbs.twimg.com/media/Bod_Az1IgAA98qW.jpg:large

снимка от началото на деня на едни "демократични" и "истински народни" избори за президент. Купчето подредени бюлетини в него в края на деня съставляваше 87% от броя на всички бюлетини в урната.

F1 правилно описва каква би следвала да е българската позиция. Уви тя не може да бъде такава. Заради самите нас, защото сме малки, защото сме на колене, защото пак духаме и искаме да бъдем "отличници" както високопарно разправяше малък Пицко... Те готините мадами, ОТЛИЧНИЦИТЕ ги... нали?
Цялата работа се свежда до това дали "О-О-Не ще ти разреши да си направиш О-О-Де". Има ЮП - на Украинската преносна мрежа и се срива цената. Няма да струва повече от скрап! Кой иска да купи тръбите? Чий син е там? В коя компания е назначен? :)))))))))
Сега един въпрос с повишена трудност. 2 "републики" се опитват да се отцепват от Украйна. Най-тежки са сраженията около Славянск. Защо? Според теб преследват ли се други цели с това методично зачистване на точно този район?

10.06 2014 в 13:09

Курчо, в търговията е така, който има продава, ако ти оттърва купуваш или не купуваш. Колкото повече дюкяни, толкова по-добре.
Не може да ме ограничават да не купувам , защото на украинците щяло да им се ебе мамата. Противно ми е, това което се случва в Украйна, но собственият ми джоб винаги е с предимство.
Защо не врътнат кранчето на германците, кажи демократче? На бедните българи може демократично да ни турят пръст в гъза, а на германци и французи не може?
Нали идеята на капитализма беше политиката да не се меси в бизнеса?
Де еба и демокрацията и демократите!

10.06 2014 в 12:38

F1, твоят интерес е да наливаш пари на руснаците? Ами прави го, кой ти пречи. Що и другите да го правят?

10.06 2014 в 12:15

Вива, като стигнах до реда с "демократичен референдум" спрях да чета. Не съществува въпрос, по който да са единодушни 97% от гласувалите. Освен ако гласувалите са 140%... А за хилядите руски войници и манипулации да не говорим.

10.06 2014 в 12:14


Господа - фили, - фоби и друга сволоч, през кура ми е за украинците! БКП-то щяхме да го съдим за милионите интернационална помощ за неграта, забравихте ли? Що правите същото, ваща мама?
Аз си гледам интереса. А той е газопроводът да се строи. Защото освен различни източници на газ, трябва да има и различни пътища за доставка.
Комунизмът се разпадна, защото политиката беше яхнала икономиката и нямаше бизнес.
Сега е същото, големите си правят бизнеса, а ние сме отличници по политическа подготовка.
Да еба и демокрацията и демократизаторите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10.06 2014 в 11:46

Тука някой от ТЪПИ.Е форумци пак се правят на големи русофили.Абе тъпан.ри,нали сега защото ЕС спря Южен поток Русия неможе да извива ръцете на Украйна.Ако не беше спрян тука проекта щяха тотално да я разсипят руснаците,Украйна.А уж били и на украинците братски народ?!?!Ами сещайте се защо вчера се оказа че за българските атомни блокове на Козлодуй изведнъж им се увеличи двойно цената на удължаване на срока на годност.ВИКА МУ СЕ ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ ЗАРАДИ Ю.ПОТОК.
А иначе ни говорят колко много ни уважават и че сме били като братя.
Ама мнооого тъп народ в тази БГ,много си подлагат задниците,и заради това сме на този хал.Всеки е.е и не пита кой си!!!
Оказва се че "лошите" европейци мислят много повече за БГ отколкото нашите политици продажници от БСП-БАТАКА и "Руския братски народа"!

10.06 2014 в 11:43

До колкото знам, Крим направиха референдум, демократичен, в който участваха около 90 % от жителите и повече от 90% от тях поискаха да се присъдинят към Русия.Т.е. , Украйна не е продала Крим на Русия, а съвсем демократично руснаците, живеещи там решиха да се отделят от фашистите,окупирали власта в Киев.И добре направиха, като знаем колко руснаци бяха избити или изгорени след това, съвсем деморатично, от правителствените сили.
Не е като руснаците да са бомбардирали украинците с обеднен уран и да ги нацепят на парчета, съвсем демократично, по американски, нали?
А газта трябва да се плаща.Въпроса е кой ще даде парите - американците, които искат собственост върху тръбата, или ЕС, които предалагаха на Украйна уж"европейско бъдеще" , ама без украинците в нея.Или по-точно,след около 40 години.

10.06 2014 в 11:12

До вива: как мислиш, дали Крим струва по-малко от 4.5 милярда?

10.06 2014 в 11:00

Интересно, къде са платените драскачи на мутрите и РБ да коментират колко е лоша и гадна Русия? И да предложат ЕС да ги даде ей така, в името на европейската солидарност тези 4.5 млрд. долара, нали все пак толкова хора загинаха в Украйна заради "европейското бъдеще" на страната?

10.06 2014 в 10:03

Врътвайте канчето на фашагите! Ама по-добре зимата.