Израелски танкове влязоха в северната част на Газа, атакуваха цели на Хамас

OFFNews 26 октомври 2023 в 09:55 4158 4

Танкове на IDF

Снимка IDF/ X

Танкове на Израелските отбранителни сили в северната част на Ивицата Газа

Израелските отбранителни сили (IDF) са атакували множество цели на "Хамас" в северната част на Ивицата Газа, съобщават военните в изявление. Израелското армейско радио определя действията като "най-мащабното нахлуване в настоящата война", предаде Jerusalem Post.

Израелските отбранителни сили са публикували видеозапис от нощната акция в Х (преди Туитър). На него се виждат бронирани превозни средства, преминаващи през пясъчна гранична зона. Освен това на кадрите се забелязва булдозер, който изравнява част от повдигнат бряг, танкове стрелят със снаряди и се виждат експлозии близо до или сред редица повредени сгради.

В изявлението на военните, публикувано онлайн, се посочва, че "подготвяйки се за следващите етапи на битката, IDF са действали в северната част на Газа. Танкове и пехота на IDF са ударили множество терористични клетки, инфраструктура и постове за изстрелване на противотанкови ракети. След това войниците са напуснали района и са се върнали на израелска територия".

Това е възможна препратка към широкомащабната инвазия, с която израелските лидери заплашиха като част от войната за унищожаване на "Хамас", пише Jerusalem Post.

Израел започна локализирани наземни нахлувания в неделя, в отговор на клането, извършено от терористите на "Хамас" в Израел на 7 октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

4

ob1

26.10 2023 в 12:45

Всички палестинци на юг, в северната част 10-15м бетон със сензори за вибрации, после размяна, накрая хАмАс на хУмУс и после да се оправят.

400

3

демотиватор

26.10 2023 в 11:27

"Танкове и пехота на IDF са ударили множество терористични клетки, инфраструктура и постове за изстрелване на противотанкови ракети."

Дератизацията на Газа започва (ツ)

900

2

Маги Стралска

26.10 2023 в 11:15

да изкарат жените и децата...... а останалото.... в огъня.....

2550

1

alfakentavur

26.10 2023 в 10:24

Мачкайте терористите мръсни!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки