Израелски медии твърдят, че Нетаняху не е бил предупреден за убийството на синовете на Хания

OFFNews 11 април 2024 в 12:55 2058 3

министър-председателя на Израел- Бенямин Нетаняху

Снимка БТА/ АП

Израелските сили, причинили смъртта на тримата синове на лидера на "Хамас" Исмаил Хания при въздушен удар в Газа, са действали без да се консултират с висши командири или политически лидери, в това число и с министър-председателя Бенямин Нетаняху, съобщават израелски медии и „Ройтерс“. Позовавайки се на високопоставени израелски служители, информационната агенция Walla съобщава, че нито Нетаняху, нито министърът на отбраната Йоав Галант са били предварително уведомени за удара. Той е бил координиран от израелските военни и разузнавателната служба "Шин Бет".

Твърди се, че Амир, Мохамед и Хазем Хания са станали мишена на атаки като бойци, а не защото са синове на политическия лидер на "Хамас".

Израелските военни не коментираха убийството на четирима от внуците на Хания.

Убийството на членове на семейството на лидера на "Хамас" се очаква допълнително да усложни преговорите, които целят да спрат огъня в Газа. Хания заяви, че "Хамас" има "ясни и конкретни" искания, за да се съгласи на евентуална пауза в сраженията.

"Врагът се заблуждава, ако смята, че атаката срещу синовете ми в кулминационния момент на преговорите и преди движението да изпрати своя отговор ще накара "Хамас" да промени позицията си", заяви Хания в сряда.

Световните призиви за прекратяване на огъня се засилват, тъй като войната навлезе в седмия си месец, но няма почти никакви признаци за напредък в преговорите. "Хамас" настоява за прекратяване на израелската офанзива и изтегляне на израелските сили. Израел иска да осигури връщането на заложниците, но заявява, че няма да прекрати войната, докато "Хамас" не бъде унищожен като военна сила, и че все още планира да атакува граничния град Рафах, където са намерили убежище над един милион цивилни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

12.04 2024 в 08:20

dolivo, в случая е обратното. Не от значение, че е син на някой. А че на някой със сина му се е случило нещо. След като този някой е публична личност.

А пък чичко Ииииисус хем има баща, хем се е появил от непорочно зачатие :)

22548

2

dolivo

12.04 2024 в 08:07

Какво значение кой на кого е син.

Всеки има баща, освен редките случаи на непорочно и медицинско зачатие.

400

1

демотиватор

11.04 2024 в 14:14

Дали, както е тръгнало, няма скоро и самият Хания да отиде да види синовите и внуците си... не знам, не знам...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки