Израел удари повече от 150 цели на ''Хамас''

ЦАХАЛ продължава да нанася въздушни удари по цели на Хизбула. Открити са боеприпаси на ''Хамас'' в университет в Газа

Кристина Минчева 10 януари 2024 в 15:29 2022 3

Войната в Газа

Снимка Израелски отбранителни сили/ Х

Израелски войници

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) съобщиха, че боевете в района на Хан Юнис в южната част на Газа и Магази в центъра на Ивицата продължават, като през последния ден са нанесени удари срещу повече от 150 цели на "Хамас". Освен това в университет в Газа са открити много боеприпаси, оръжия и знамена на терористичната организация. ЦАХАЛ са извършили и въздушни удари срещу цели на "Хизбула" в Южен Ливан.

Войските на бригадата Голани в Магази са насочили въздушни удари срещу множество оперативни служители на терористичната организация и са разкрили 15 тунелни шахти. Открити са още ракетни установки, ракети, дронове и експлозиви.

Междувременно в Хан Юнис 98-ма дивизия е насочила въздушни удари срещу повече от 10 агенти на "Хамас" в тяхната зона на операции, твърди ЦАХАЛ. Още десетки членове на терористичната организация са били убити от части на 98-ма дивизия през изминалия ден. Също така в Хан Юнис резервисти от бригадата Кириати са идентифицирали агент на "Хамас", залагащ взривно устройство близо до път, използван от войските. Той е убит.

Израелски войници и Израелската служба за вътрешна сигурност "Шин Бет" са открити над 80 взривни устройства в бежанския лагер в Дженин, предназначени да навредят на израелските сили, а в Таркамия в Юдея са намерени приблизително 100 допълнителни взривни устройства, които са били унищожени.

В Ислямския университет в Газа също са открити боеприпаси, пушки AK-47, патрони, знамена на "Хамас" и сейфове, съдържащи терористични средства. Военнослужещите са локализирали и десетки складове за оръжие, минохвъргачки, експлозиви, гранати и бойна техника в района на университета.

ЦАХАЛ са извършили и въздушни удари срещу цели на "Хизбула" в Южен Ливан тази сутрин и през нощта. Според израелските военни изтребител е ударил военна сграда и друга инфраструктура, принадлежащи на терористичната групировка.

По-рано тази сутрин израелската армия съобщи, че е ударила обект на "Хизбула" в Накура, откъдето преди това са били изстреляни снаряди срещу Израел. През нощта изтребител е ударил военен комплекс на "Хизбула" в Кфарчуба.

Междувременно терористичната групировка каза, че техен човек е убит при израелски удар, с което броят на убитите оперативни лица на "Хизбула" от 8 октомври насам достигна 159.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

3

Constanza

11.01 2024 в 02:26

Ислямски университет????? Някой трябва да им каже, че с една книга университет не се прави.

1236

2

БотоксПутю

10.01 2024 в 20:00

Евреите няма да забравят и простят на мюсулманския зет Путин, дето насъска Хамаз срещу Израел.

788

1

jorj

10.01 2024 в 16:30

Каквото повикали такова дошло! Тъй като путьо се разконспирира, че е в дъното на заверата го чака много приятен другарски поздрав от евреите за сбогом.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки