Израел се е съгласил на размяна на палестински затворници срещу заложници на Хамас

OFFNews 25 март 2024 в 08:01 925 1

Газа

Снимка БТА/АП архив

Продължават преговорите за постигане на примирие в Ивицата Газа. Израел се е съгласил на американско предложение, което предвижда освобождаването на около 700 палестински затворници в замяна на пускането на 40 израелски пленници, съобщи Си Ен Ен като се позовава на информация на израелската телевизия Кан.

Според Си Ен Ен планът е на директора на ЦРУ Уилям Бърнс и в момента делегациите в Доха очакват отговора на ислямисткото движение "Хамас", уточнява БНР. 

Дипломатически източник обаче посочва, че няма съгласие по различни въпроси като достъпа до хуманитарна помощ и предислоцирането на израелските военни в Ивицата.

Израелският "Канал 12" също излезе с информацията, че има готовност от израелската страна за компромис. Медията съобщава дори за 800 палестински затворници, които ще бъдат пуснати. Освен това, според нея, за първи път Тел Авив е готов да обсъжда възможността да разреши на напусналите северната част на Ивицата Газа палестинци да се завърнат по домовете си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

25.03 2024 в 10:01

Тоест сметките на касапите хамасовци се оказаха верни- най-важното е да вземеш много заложници и да ги търгуваш малко по малко. Кат свършат- взимаш нови.
Което ще да стане пример и за други изверги- там алкаидци, идилци, путинци,...
 
X

Да помогнем на украинските деца!