Израел преминава в пълно настъпление, Ивицата Газа никога вече няма да бъде същата

OFFNews 10 октомври 2023 в 20:41 5509 0

Йоав Галант

Снимка БТА/АП-Архив

Йоав Галант

Газа никога няма да се върне към това, което беше преди. Който и да дойде да обезглавява, да убива жени, оцелели от Холокоста - ние ще го унищожим с цялата си мощ и без компромис.

Това заяви израелският министърът на отбраната Йоав Галант. Той обяви, че страната преминава към "пълно настъпление, докато спорадичните сблъсъци с терористите на "Хамас" в Южен Израел продължават вече четвърти ден.

"Премахнахме всички ограничения, [възвърнахме си] контрола върху района и преминаваме към пълно настъпление", казва Галант на войските на границата с Газа.

Военният министър добави, че страната има способността да промени реалността в района.

"Видяхте цената [която се плаща] и ще можете да видите промяната. "Хамас" искаше промяна в Газа, тя ще се промени, но на 180 градуса от това, което те си мислеха", каза Галант.

Министърът допълни, че терористичната групировка ще съжалява за този момент, защото Газа никога няма да се върне към това, което беше.

"Който и да дойде да обезглавява, да убива жени, оцелели от Холокоста – ние ще го елиминираме с цялата си сила и без компромиси", категоричен е Галант.

Междувременно "Хамас" обяви петък за ден на обща мобилизация в арабския и ислямския свят.

Терористите призоваха палестинците "да се вдигнат и да излязат на улицата, за да потвърдят единството си и пътя към Йерусалим".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада