Израел премахна носенето на маски на закрито

OFFNews 24 април 2022 в 19:05 1454 0

Израел премахна изискването за носене на маски на закрито, което беше в сила в продължение на близо година, предаде Асошиейтед прес.

Изискването влезе в сила снощи. Носенето на маски остава задължително в болници, домове за възрастни хора и на международни полети.

Броят на новите случаи на заразяване с COVID-19 в Израел спадна до около 200 на ден. За сравнение, през януари имаше дневно по над 1200 случая на заразяване, предаде БТА.

От началото на пандемията преди две години Израел регистрира над 4 милиона случая на заразяване с коронавируса и най-малко 10 658 смъртни случая, като над една пета от тях са отчетени след януари, съобщи израелското здравно министерство. Над 72% от 9,4-милионното население на страната са ваксинирани с поне една доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" и почти половината са ваксинирани с три дози.

Израел затвори границите си през ноември след появата на новия вариант Омикрон на коронавируса, но впоследствие отново ги отвори за чуждестранни посетители и премахна почти всички антиковидни ограничения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови