Quantcast

Израел към Швеция: Политиката не е магазин ИКЕА

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2014 в 15:14 9876 12

След като вчера Швеция стана първата западна страна, която призна Палестина за държава, Израел реагира остро. Израелският външен министър се обърна към Стокхолм с думите "политиката не е проста като ИКЕА". 

Изявлението си Авигдор Либерман направи в личния си Фейсбук профил. 

"Шведското правителство трябва да разбере, че политиката в Близкия Изток е доста по-сложна от мебелите в магазините на ИКЕА и казусът "Палестина" трябва да бъде разгледан по-отговорно", написа Либерман.

Съмнително е, че тези далеч от дипломатични думи ще помогнат по някакъв начин на и без това обтегнатите взаимоотношения между Швеция и Израел, пише "Russia Today".

Статусът на Либерман бе последван от отговор на шведската външна министърка Марго Уаустьорм:

"Ще се радвам да изпратя на Либерман мебели от ИКЕА, за да видят, че за сглобяването им трябва партньор, сътрудничество и добро упътване"

На пресконференция вчера Уаустьорм обяви, че признава Палестина за държава, тъй като Швеция намира, че критериите на международното право за признаването на Палестина са изпълнени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2014 в 01:33

Шведите са много безотговорни и арогантни хора, към страната си и към собствената си култура. Карлсон отдавна не живее на покрива в Гамла стан (Gamla stan), защото там сега живеят едни други по вяра и манталитет хора. Ето и малко видос: http://youtu.be/fIrcNL9PfUU · http://youtu.be/zZtc2ma2GEQ · http://youtu.be/xoiCYwoJKrE

02.11 2014 в 00:50

Професоре, този път да ме прощаваш, ама не съм съгласен с тебе.

02.11 2014 в 00:28

Аман от великомислители със селски мироглед, които в живота си нито са припарвали до Израел, нито дори здравей са си казвали със жив евреин! А вземете да се освестите бре хора....

01.11 2014 в 14:44

Към Radical :Ислямисти ,които най-добрият им приятел САЩ създава !!! Така ,че евреите да не се правят на жертва !!! А и Израел прави много повече щети на Палестина ,отколкото Хамас на Израел !!!

31.10 2014 в 23:56

Аман от евреи по този свят!

31.10 2014 в 21:41

Много е просто.

В целият Близък Изток има ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА ДЕМОКРАТИЧНА И ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА, и това е ИЗРАЕЛ.

Всички останали територии около тази държава са населени с изостанали, агресивни и примитивни ислямски фанатици, изповядващи средновековен религиозен закон Шариа.

Шведите трябва наистина много да са се объркали, за да не го видят, и понеже това е очевидно, явно в случаят има тенденциозна злоумишленост от тяхна страна, което само ще доведе до евентуално дестабилизиране обстановката в района.

И освен това евреите ще намерят най-подходящия начин да накажат въпросните северни арйски типове, за назидание на други подобни политически авантюристи, които предпочитат арабските петродолари пред принципната и далновидна международна политика.

31.10 2014 в 16:36

Мисля, че отдавна са им дали.

"В началото на 2013 г. Израел за първи път в историята си стана страната с най-много евреи, изпреварвайки САЩ, съобщава "Курсор" по данни на местното Министерство на Вътрешните работи.
В Израел евреите за първи път надминават 6 милиона, а в САЩ са около 5.5млн, като 2млн живеят в Ню Йорк и околностите му. По данни на Еврейския университет в Йерусалим, в света има 13.8млн евреи, като броят им извън Израел постоянно намалява."

31.10 2014 в 16:26

Radical - ами кой ги е карал там да се бутат? Да са им дали един щат в САЩ след войната и да си се заселват там при емигриралите си роднини.

31.10 2014 в 16:25

Евреите да свикват с факта, че все повече хора ще забелязват какви мизерници са..

31.10 2014 в 16:17

Абе какво да им е трудното? Ти смятай какво гърчаво и противно племе са. Значи навремето неместника на Ра , живият бог на земята, владелят им не е могъл да сесправи с тия противни твари, въпреки че са му били роби на Фараона... Смятай каква погнуса от тях... дигнал ръце и ги натирил в пустинята да мрат... Не можел ни да ги понася ни да ги окултури...
Те такова племе са тия рязани човекоподобни.