Изненада за съпруга. Жената на офицера, наредил бомбардировката на Мариупол, с фотосесия за украинското разузнаване

OFFNews 30 март 2023 в 18:47 15554 14

Лилия Атрошченко

Снимка Кибер Съпротива

Офицершата Лилия Атрошченко вярвала, че си пише с подчинен на своя мъж и го послушала да направи тайно от него фотосесия направо на полосата за излитане.

Офицерска съпруга, жена на полк. Сергей Атрошченко, който нареди обстрела и бомбардирането на Мариупол, направи истински подарък на украинското разузнаване. Тя подреди за фотосесия съпругите на старши офицерите, служещи заедно с мъжа й, направо на плочите на военновъздушната база, в която руснаците служат. С интересния за ВСУ фонов контекст. А подаръкът изненада по замисъл трябвало да бъде за полковника военнопрестъпник.

Лилия Александровна Атрошченко без да подозира попаднала в мрежите на хакерите от „Кибер съпротива“. В рамките на подпомагащо разследване на руските военни престъпления в Украйна хакерите наблюдавали в продължение на месеци кореспонденцията на полк. Атрошченко и използвали възможно най-ефективно възможностите за източване на информация в интерес на ВСУ. Офицерът буквално бил закачен на кукичка и получил предложение да сътрудничи на украинското разузнаване. След отказа му, в Киев взели решение да разгласят хакването и да се публикува наличната чувствителна информация за Атрошченко и целия му полк. Междувременно полковникът и колегите му са предадени на Международния наказателен съд за подготвяне на заповед за арест за извършени военни престъпления.

Хакерите започнали да „пасат“ първо Серьога, както се пише военният в името на електронната си поща [email protected]. В отделно видео „Кибер съпротива“ показват стъпка по стъпка как са го ловили. Руснакът е роден на 5 май 1981 година и служи във военна част 46451, мястото на дислоциране на 960-ти щурмови авиационен полк. Това е военно-въздушната база в Гвардейское, в Крим, откъдето излитат самолетите за атаки срещу Украйна и, където в сряда имаше ответен украински взрив.

Има данни, че Атрошченко е офицерът дал заповедта за бомбардирането и ракетния обстрел на Мариупол в по-ранните етапи на войната. Благодарение на различни документи в пощата и компютъра му, в частност сертификата за ваксиниране срещу COVID-19 хакерите стигнали и до домашния му адрес - в Приморско-Ахтарск, ул. Мира, 151, ап. 2, както и до телефона му +79186505185.

В електронната поща на полковника се оказва голямо количество информация, което поне по смисъла на българските разбирания за класифицирана информация въобще не би трябвало да напуска поделението. В частност хакерите и украинското разузнаване чрез тях се натъкват на подробни списъци с имената на пилотите от базата в Гвардейское, ведомости, служебни характеристики на офицерите и прочие, но и теоретични и практически изчисления, за които украинската страна и пари би дала да ги има. А тук идват безплатно.

И в един момент се появява и жена му, първоначално с разни снимки в неглиже, изпратени явно за моментите, в които бойни дежурства разделят съпруга й от нея. По приличните снимки, на които има поне някакъв текстил върху офицершата, хакерите са пуснали и в интернет. Но това е жълтата страна на операцията, която по-скоро може да уязви мъжката чест на руския полковник-военнопрестъпник. По съществената е играта, която украинците разиграват с Лилия Александровна.

Хакерите се представят за колега на нейния мъж, също „офицер“, и предлагат да направят малка изненада на полковника, командир на авиационния полк. Изненадата е патриотична фотосесия. Всяка офицерска съпруга на висшия офицерски състав да позира на полосата за излитане на военновъздушната база на фона на самолетите наметната с военното сако на съпруга си с пагоните и отличията. Лилия се справя блестящо и предоставя на украинското разузнаване лицата на 12 военни съпруги в близък и далечен план, общо и поотделно. Въпреки, че дамите не се афишират в социалните мрежи, самоличността им вече е достъпна за ВСУ и украинското разузнаване. Полезни откъм оперативна информация са и снимките от купоните, които военните семейства са устройвали. Снимковият материал и документите ще помогнат за персонализирането на виновните за извършването на военни престъпления в Украйна и предаването им на следващ етап на бъдещ международен трибунал за Украйна.

На 28 март съветникът на кмета на Мариупол отпреди войната Петр Андрюшченко потвърди, че именно от военната база на Атрошченко са излитали военнопрестъпниците, които които бомбардираха Драматичния театър, родилното отделение и детската болница в Мариупол. Андрющченко предполага, че именно Атрошченко е давал заповедите, и го нарича най-големият убиец на мариуполци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

14

6екеr4о

03.04 2023 в 14:55

Няма никакво значение как изглежда офицершата, те при рускините има една характерна особеност, като са млади повечете изглеждат впечатляващо, но след задомяване и 1 - 2 деца почват да растат около ханша със скоростта на кремълския експазинзиотичен империализъм!
За година - две замязват на ...

2550

13

alfakentavur

01.04 2023 в 20:23

На главния военопрестъпник орк женската си е истинска Баба Яга.

2805

12

Едър Вредител

01.04 2023 в 13:43

Хламидийно спирохетната безаналогова бригада от специалните сили на Кремъл

-529

11

6екеr4о

31.03 2023 в 13:50

Важното е блядовете най-после да се светнат, че благодарение на съвременната метавселена всичко за всички се знае, че информация има безкрайно много от всякакви източници и че за първи път в историята на човечеството няма да има ненаказани престъпления!

-240

10

редовно четящ

31.03 2023 в 11:53

Тая сган ще плъзне в търсене на мъже след войаната...К@рви по рождение, сбъркан им е генът.

-529

9

6екеr4о

31.03 2023 в 11:12

Рускините са като пирани в своя живот. При тая липса на мъже принципно са много Оправни и безскрупулни, но това очевидно не им пречи и да са тъпи!
Гадна сган!!!

8000

8

Zdravko Nikolov

31.03 2023 в 07:27

https://informnapalm.org/bg/khaknata-korespondenciya-na-ruski-voen-2/

12078

7

edin slep

30.03 2023 в 23:55

Тези женици няма да спечелят конкурс за красота, то е ясно, не са много по-различни от касиерка в български хранителен магазин. Сега какви са - що са, това е въпрос на вкус.

Мен ме притеснява друго, имаше записи на рускини, които си говорят по телефона за изнасилване на украинки, някои в прав текст си казваха, че нямали нищо против, поощряваха мъжете си да го правят. Що за пропаднал народ са руснаците не знам, но си мисля колко ли български при подобна ситуация биха поощрили мъжете си да изнасилят туркини или гъркини. Нямам високо мнение за голяма част от населението на тукашните панелни гета.

625

5

1215

30.03 2023 в 23:23

Трогателни овчици.Сигурно вече са насинени яко.