Излезе книга с хвалби за севернокорейския лидер

19 ноември 2012 в 10:33 1814 0

Ким-Чен-Ун Снимка:БГНЕС
Ким-Чен-Ун Снимка:БГНЕС

Управляващата трудова партия в Северна Корея публикува първата книга с възхвали за лидера Ким Чен-ун.

 Тя описва неговите изключителни дипломатически и военни таланти и разказва за заложбите му от дете - как още в ранна възраст лидерът на КНДР се е научил да стреля и да кара кола.

Очаква се скоро да се отпечатат и други подобни книги. В Северна Корея са публикувани 70 хвалебствени книги за бившия лидер на страната - Ким Чен-ир, а за дядото на днешна Северна Корея са написани цели 100 творби от този род.

В страната се забелязват и други признаци за изграждане на култ към личността на корейския лидер - високопоставени чиновници в Северна Корея са започнали да носят значки с неговия лик, а вестникът на управляващата Корейска трудова партия "Нодон синмун" излиза с нов банер, призоваващ хората да се обединят около "великия лидер" Ким Чен-ун.

 През януари севернокорейската телевизия излъчи документален филм за Ким Чен-ун, разказващ колко прилежен е бил той като студент. Според южнокорейски медии обаче личността на вожда се пропагандира, откакто в КНДР бе съчинен химн в негова чест. Те съобщиха за музикалното произведение през юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews