Изкуството на щурма: Бойци на ВСУ се учат как да атакуват на занятия във Великобритания

Красимир Крумов 30 април 2023 в 16:52 3286 2

Снимка Генерален щаб на ВСУ

Украинците се учат как да се придвижват от временна на постоянна огнева позиция, как да завземат и как да удържат огнева позиция.

Военнослужещи от ВСУ са във Великобритания, където се учат на изкуството на щурма, съобщи в събота генералният щаб на украинската армия. Инструктори на украинците са военнослужещи от „Форсвартет“ – Въоръжените сили на Кралство Дания, които провеждат на бойците на Киев част от базовото общовоенно обучение, включващо в частност позиционни бойни действия, в това число превземане и удържане на позиции, реда на действие при маневри и преместване от временна към основна огнева позиция.

Това обучение дава възможност за овладяване на бойни умения, повишаване сигурността и действията на ВСУ, така че войниците да овладеят необходимите тактически знания за защита на Украйна, съобщава ГЩ на ВСУ.

Под ръководството на инструкторите на Въоръжените сили на Кралство Дания, новобранците на Въоръжените сили са станали по-подготвени за бойни условия. Кралство Дания продължава да подкрепя народа на Украйна и осигурява постоянна подкрепа в отговор на продължаващите нарушения на международното право от Русия. ВСУ официално благодари на Великобритания и Дания за военната подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови