Издирват канадски военен хеликоптер, потънал в Средимземно море

OFFNews 30 април 2020 в 07:36 2480 0

Продължава спасителната операция, свързана с изчезнал патрулиращ хеликоптер на силите на НАТО в Средиземно море, съобщи говорител на Алианса, цитиран от Франс прес.

Канадският летателен апарат, прикачен към фрегатата "Фредериктън", изчезна по време на патрулиране между гръцките и италиански териториални води. Фрегатата е част от мисия на Алианса, осъществяваща военни упражнения в близост до бреговете на Гърция.

Хеликоптерът е изчезнал от радарите на 50 морски мили от остров Кефалония. Канадската армия потвърди за инцидента, но не изнася допълнителни подробности. По първоначални данни от източници в гръцките въоръжени сили, на борда е имало 6 души.

Той се е намирал извън зоната за контрол на Гърция, "на 50 морски мили от гръцкия остров Кефалония и е участвал в операция за наблюдение на района", осъществявана от силите на Северноатлантическия алианс.

По-рано беше съобщено, че спасители са намерили тялото на един загинал, а също и част от основния корпус на канадския хеликоптер.

В издирвателната операция участват италианска и турска фрегата, които също са част от натовската операция, съобщи гръцката държавна телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови