Издателство Грасе пусна 23 избрани речи на Зеленски от началото на войната

OFFNews 11 май 2022 в 11:20 900 1

Снимка Офис на президента на Украйна, издателство Grasset

Сборник с есета и статии, съдържащ 23 избрани речи на украинския президент Володимир Зеленски, произнесени от 21 февруари насам пусна в сряда френското издателство „Грасе“. Томчето с избрани съчинения е озаглавено „За Украйна“ и намерението за неготово отпечатване бяха обявени още през март.

Подборът на словата, произнесени от президента на Украйна е направен измежду най-значимите му обръщения от времето на войната. Първата е от 21 февруари, когато в навечерието на руската агресия Зеленски призова народа към единство на нацията.

В сборника са включени драматичните речи от първия ден, сутринта и вечерта след агресията, както и големите му институционални обръщения, които той направи пред Американския конгрес, английския парламент, френския парламент и много от словата му, адресирани до украинското население и публикувани в социалните мрежи.

Зеленски е представен не само като защитник на своята страна, но и отвъд това измерение, като защитник на хуманистичните ценности и свободи, застрашени от тази война.

„Володимир Зеленски ни предупреждава, ако падне Украйна, ще падне и Европа. Думи, които са една от най-великите речи в защита на демокрацията.“ – казват издателите. Томчето е с 220 страници и струва 10 евро за книжното издание и 7.99 за електронния му вариант

Това изключително произведение, публикувано със съгласието на украинските е първото световно издание на речи на Зеленски, пишат от „Грасе“. От издателството обявиха, че всички печалби от продажбата на книгата ще бъдат дарени за подкрепа на украинския народ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

11.05 2022 в 14:02

Традициите от времето на Ленин,Сталин и другите са живи...кога стана калайджия,кога му почерня гъза....
 
X

Да помогнем на украинските деца!