Издъхна Самюъл Литъл: серийният убиец с най-много жертви в историята на САЩ

OFFNews 31 декември 2020 в 18:30 8243 0

Самюъл Литъл - мъжът, когото ФБР определя като "най-плодовитият сериен убиец в американската история" - почина на 80 години.

Литъл е починал в калифорнийска болница в четвъртък, съобщават властите, цитирани от Би Би Си.

Той бе осъден доживот за убийството на три жени. Но до деня на смъртта си призна 93 убийства на жени, извършени между 1970-а и 2005 година.

Литъл си избирал уязвими жени, много от които проститутки или зависими от наркотици. Бившият боксьор нокаутирал жертвите си, преди да ги удуши и така не винаги е имало видими следи за убийствата. Липсвали следи от куршуми и прободни рани. В много случаи органите на реда заключавали, че става въпрос за предозиране или инциденти и никога не ги разследвали. Някои тела не са открити и до днес.

Миналата година обаче ФБР съобщи, че анализаторите му вярват, че признанията на Литъл са достоверни. Федералното бюро за разследване разпространи и рисунки на жертвите, които самият Литъл нарисувал в затвора, в опит да намери следи за убитите.

Литъл е арестуван през 2012 г. в Кентъки за наркотици и екстрадиран в Калифорния, където му е направен ДНК тест. Тогава мъжът вече има криминално досие за престъпления като въоръжен грабеж и изнасилване в САЩ. Резултатите от ДНК теста го свързват с три неразкрити убийства, извършени между 1987-а и 1989 година в Лос Анджелис. Той отрича да ги е извършил по време на процеса, но впоследствие е признат за виновен и осъден на три доживотни присъди без право на замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови