Изчезнало пред 4 години момиче от Аризона се появи в полицейски участък в Монтана

Алисия Наваро изчезна през 2019 г. в Аризона. Тя е диагностицирана с психично разстройство от аутистичния спектър

OFFNews 27 юли 2023 в 16:33 12399 0

Алисия Наваро

Снимка Полиция Глендейл

Алисия Наваро

18-годишната Алисия Наваро от Аризона, изчезнала преди близо четири години, се появи в полицейски участък в Монтана, съобщи Би Би Си.

На 25 юли полицията в родния ѝ град Глендейл, Аризона, съобщи, че тя се е "появила в полицейско управление" на около 64 км от границата между САЩ и Канада.

Откакто момичето изчезна през 2019 г., във ФБР и Центъра за изчезнали и експлоатирани деца са постъпили хиляди сигнали от хора, помислили, че са забелязали Алисия. 14-годишната Алисия Наваро изчезна от дома на родителите си на 15 септември 2019 г. Тогава тя остави след себе си бележка с текст: "Избягах. Ще се върна, кълна се. Съжалявам." Въпреки това впоследствие майка ѝ заяви, че според нея детето ѝ е било примамено от човек, с когото Алисия се е запознала онлайн.

Майка ѝ обяснява, че Алисия е диагностицирана с психично разстройство от аутистичния спектър и че е много обича компютърни игри.

На пресконференция на 25 юли говорителят на полицията в Глендейл Хосе Сантяго заяви, че Алисия, която вече е на 18 години, е влязла сама в полицейския участък в Монтана и се е представила. "Тя е помолила за помощ, за да я изчистят от списъка на изчезналите непълнолетни, но е изглеждала в безопасност, здрава и щастлива", каза той и добави, че изглежда е напуснала дома си умишлено и не е имала "никакви проблеми".

Не е ясно как Алисия е стигнала чак до Монтана, която е на повече от 321 км от дома ѝ, и случаят продължава да се разследва.

Джесика Нунез съобщи за безопасното завръщане на дъщеря си във видеоклип на страницата "В търсене на Алисия" в социалните мрежи, но заяви, че не разполага с никакви подробности:

"Искам да отдам слава на Бога за това, че отговори на молитвите и за това чудо. За всички, които имат изчезнали близки, искам да използват този случай като пример. Чудесата наистина съществуват. Никога не губете надежда и винаги се борете."

Лейтенант Скот Уейт от местната полиция разказа, че срещата между Джесика и дъщеря ѝ е била "емоционално разтърсваща" и че Алисия "дълбоко се е извинила за това, на което е подложила майка си."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!