Изчезна един от най-богатите китайци

OFFNews 17 февруари 2023 в 11:24 8816 2

Китай

Снимка Pixabay

В петък акциите на инвестиционната компания се сринаха, след като тя съобщи на акционерите си, че "не е успяла да се свърже с г-н Бао Фан".

Един от най-известните китайски банкери милиардери е изчезнал, съобщиха от компанията му.

Бао Фан, главен изпълнителен директор на China Renaissance Holdings, не е бил открит през последните дни, съобщи фирмата в актуализирано пазарно съобщение в четвъртък, цитирано от Би Би Си.

Бао е водещ брокер на сделки в Китай. Сред неговите клиенти са водещите технологични компании Didi и Meituan.

Съобщението на фирмата му поднови опасенията за потенциални репресии от страна на Пекин срещу финансови и технологични фигури.

В петък акциите на инвестиционната компания се сринаха, след като тя съобщи на акционерите си, че "не е успяла да се свърже с г-н Бао Фан".

Управителният съвет добави, че не му е известна "никаква информация, която да показва, че липсата на Бао е или може да бъде свързана с бизнеса и/или операциите на групата".

Компанията не уточнява колко време няма връзка с Бао. Китайският бизнес вестник Caixin цитира източници, според които служителите не са успели да се свържат с него от два дни.

Бизнес изданието съобщи също, че президентът на фирмата, Конг Лин, е бил задържан от властите през септември миналата година заради предишната си работа в държавната банка ICBC.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови