Иванка Тръмп отрече да е повлияла на решението за атаката на САЩ в Сирия

OFFNews 26 април 2017 в 12:05 2901 2

Снимка AFP

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп Иванка отрече да е повлияла на решението за атаката на САЩ в Сирия. 

Пред телевизия ABC тя обяви, че само е споделила с баща си своето мнение във връзка с предполагаемата химическа атака в Идлиб. 

За това, че Иванка е убедила баща си за атаката, понеже е била потресена от снимките на десетките убити от химическото нападение, съобщиха британски медии, като се позоваха на телеграма на британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарък до премиера Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън.

По-късно информацията беше потвърдена от брата на Иванка Ерик Тръмп, който посочи, че тя е била "смазана от мъка и възмутена от жестокостта" на химическата атака в Сирия. 

По време на визитата си в Германия Иванка Тръмп обяви, че медиите грешно са интерпретирали информацията за нейното участие в решението на баща ѝ за атаката. 

"Мисля, че като човек, беше трудно да видиш снимките, които видяхме, и да не реагираш, да не бъдеш потресен до дъното на душата си", каза Иванка, говорейки за снимките след химическата атака в Идлиб. Тя призна, че е споделила с баща си своето мнение. По думите ѝ неговото мнение било същото, но окончателното решение било взето след консултация с правителството. 

"Лидерът на една страна не може да взема решения, основани само на емоции... Проведени са консултации на всички нива", подчерта тя и отново похвали баща си за неговата решителност. 

Иванка Тръмп допълни, че ударът в Сирия е показал, че "САЩ няма да си затварят очите за чудовични атаки от такъв род с използване на химически оръжия". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

26.04 2017 в 12:54

Това как да го разбираме? Американското правителство е било принудено да поеме отговорността, и да легализира безумието на някоя си иванка?
Или някоя си иванка, гузно се опитва да стовари отговорността за безумието си на американското правителство?
Струва ми се, че и в двата случая, това трябва да е последния път, в който светът чува за въпросното лице.