Южна Италия въвежда 1000 евро глоба, ако не се носи маска на закрито

OFFNews Последна промяна на 26 юли 2020 в 16:23 2558 0

Снимка Pixabay

Властите в региона на Неапол втвърдиха мерките за борба с коронавируса и вече в южната италианска област Кампания се въвежда глоба от 1000 евро, ако не се носят маски на закрито, предаде БТА.

Италианските медии съобщиха днес, че първите глоби от 1000 евро са наложени вчера на трима собственици на обществени заведения в Салерно, сред които бар и фризьорски салон. Полицаите установили, че там не се спазва задължението да се носят маски.

"Ако нашите съграждани мислят, че проблемът е решен, това означава до няколко седмици да се върнем към твърдите извънредни мерки", предупреди губернаторът на Кампания Винченцо де Лука.

Според новата наредба транспортните оператори са длъжни да отказват достъпа на пътници без маски. Ако вече са се качили, те трябва да бъдат санкционирани и поканени да слязат незабавно или при първа възможност. Ако откажат, автобусът или влакът ще бъдат блокирани и ще бъдат извикани силите на реда.

"Ако нарушението е извършено в рамките на търговска дейност (от търговец или негови служители), фирмата може да бъде санкционирана освен с 1000 евро глоба и със затваряне от 5 до 30 дни. В случай на повторно нарушение наказанието се удвоява.

Италия беше засегната от пандемията първа в Европа. В страната са регистрирани над 35 000 смъртни случая и над 242 000 заразени. Болестта днес изглежда овладяна, въпреки че вчера бяха обявени 275 нови случая за едно денонощие, както и петима починали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови