ИТАР-ТАСС: Украинската армия се готви да щурмува Донецк

ОFFNews 07 август 2014 в 13:22 5370 11

Украинската армия се готви да щурмува градовете Донецк и Макеевка, информира ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация от пресцентъра на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Според сведенията Киев струпва артилерия и жива сила около двата града.

През изминалото денонощие в Донецк при сраженията между украинските военни и сепаратистите са загинали трима души, а петима са ранени. Ситуацията в града остава напрегната, жителите съобщават за артилерийски обстрел, взривове и стрелба от автоматично оръжие в много части на града. Донецката милиция продължава битката в региона и засилва позициите си, съобщава пресофисът.

Оттам твърдят още, че проруските военни формирования са отблъснали 2 украински войскови части, които са напускали село Дяково в Луганска област. Украински войници са нахлули в друг град.

Губернаторът на Луганска област Ирина Веригина съобщи, че от началото на април в антитерористичната операция на украинската армия в областта са загинали около 1500 души. В доклад от август на ООН за конфликта в Източна Украйна се казва, че жертвите на силовата операция са 1367 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!