Италиански дизайнер създаде COVID-19 маса

OFFNews Последна промяна на 22 април 2020 в 10:27 1762 0

Италиански интериорен дизайнер измисли идеалната маса за ресторанти, след като Италия излезе от изолацията заради коронавируса и ресторантите в страната отворят отново врати, пише в. "Република".

Проектът е дело на Антонио Де Маринис и масата е наречена "COVID-19 маса". На нея сътрапезниците ще бъдат разделени от стъкла. Проектът напомня до известна степен предложен от други специалисти проект с плексигласови кубове за плажовете в Италия.

Предложението на Де Маринис обаче си навлече редица критики. В социалните мрежи мнозина се запитаха как ще се приложи то за по-малки ресторанти. Според някои заради стъклените прегради по масите няма да има място дори за хляба. Трети смятат, че с тези стъкла сътрапезниците ще са като в стаи за свиждания в затворите, където затворникът и посетителят са отделени от стъкло. Други се чудят как ще се вдига тост и ще се чукат хората с чаши в тези условия.

Иначе Де Маринис предлага и още едно нововъведение в ресторантите - устройство, наподобяващо турникет на входа, което да измерва температурата и да не допуска в ресторантите хора с над 37,5 градуса, съобщава БТА.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови