Италианската полиция разби мрежа за фалшиви пари, пращани и в България

OFFNews 27 ноември 2014 в 09:18 3027 0

Италианската полиция разби голяма мрежа за фалшифициране на пари с помощта на Европейската полицейска организация Европол и ОЛАФ. Тя е контролирала пазара с фалшиви евро банкноти по целия свят, включително България, съобщи Европол.

Операцията е била извършена на 26 ноември. Арестувани са 53 заподозрени в италианските градове Неапол, Генуа, Торино, Палермо, Казерта и Авелино. Иззети са 5500 фалшиви банкноти на обща стойност около 1 милион евро.

Срещу задържаните са повдигнати обвинения за притежание, боравене с фалшиви пари и тяхното разпространение.

Разследването е продължило две години.

Операцията нанесе сериозен удар на престъпна група, действала в района на Неапол, с добре изградена организация, за която се подозира, че е участвала в производството и разпространението на фалшиви пари в световен мащаб, се казва в съобщението на Европол.

"Неаполската група" е разпространявала големи количества фалшиви евро банкноти в Италия и други части на света благодарение на многобройните си членове. Двугодишното разследване е помогнало на италианската полиция да сглоби методите, чрез които престъпната група е придобила пълен контрол на международния пазар на фалшиви евро.

Сред най-силно засегнатите страни от незаконната дейност на групата са Франция, Испания, Германия, Румъния, България, Албания, Сенегал, Мароко, Тунис и Алжир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови