Италианската министър-председателка Мелони се раздели с партньора заради сексистки изказвания

OFFNews 20 октомври 2023 в 16:39 1998 0

Снимка БТА/АП

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони и журналистa Андреа Джамбруно

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони съобщи днес, че се е разделила с телевизионния журналист Андреа Джамбруно, с когото бяха в дългогодишна връзка, съобщи Ройтерс.

Причината са негови сексистки коментари, направени в и извън ефир.

"Връзката ми с Андреа Джамбруно, която продължи почти 10 години, приключва тук. Пътищата ни се разминаха за известно време и дойде моментът да го признаем", написа Мелони в акаунтите си в социалните мрежи.

Двойката има 7-годишна дъщеря.

Джамбруно е водещ на новинарска програма, предавана от Mediaset, част от медийната група MFE (MFEB.MI), собственост на наследниците на покойния Силвио Берлускони, бившия премиер и съюзник на Мелони.

Записи от предаването на Джамбруно, които бяха излъчени тази седмица по друго предаване на Mediaset, показват как той използва нецензурни думи и се доближава до колежка, на която казва: "Защо не те срещнах преди?" 

Във втория, по-ясен запис, излъчен в четвъртък, се чува как Джамбруно се хвали с афера и казва на колежки, че могат да работят за него, ако участват в групов секс.

Телевизионният журналист вече беше широко критикуван през август заради свои коментари, в които обвинява жертва на групово изнасилване.

"Ако отидете да танцувате, имате пълното право да се напиете – не би трябвало да има никакво недоразумение и какъвто и да е проблем – но ако избягвате да се напивате и да губите сетивата си, може също така да избегнете определени проблеми", каза той по време на програмата си.

След този епизод Мелони заяви, че не трябва да бъде съдена за коментари, направени от партньора ѝ и че в бъдеще няма да отговаря на въпроси относно поведението му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки