Италия: Военната помощ за Украйна не може да бъде неограничена

OFFNews 08 октомври 2023 в 14:35 2990 5

Снимка Колаж УНИАН

Италия възнамерява да продължи да подкрепя Украйна на фона на руската агресия, но италианската военна помощ "не може да бъде неограничена".

Това заяви министърът на отбраната на страната Гуидо Крозето в интервю за Fanpage.

"Италианската подкрепа винаги е била убедителна от политическа гледна точка, но никога не е била неограничена по отношение на възможностите за принос. От техническа гледна точка това е ограничение на количеството, докато от гледна точка на политическо решение – в производството нищо не се е променило", обясни министърът.

Крозето подчерта, че помощта за Украйна ще продължи дотолкова, доколкото не води до изчерпване на собствените отбранителни резерви на Италия.

"Виждаме, че ситуацията в Украйна се влошава. За Киев е много трудно да си върне загубените позиции, а Москва никога няма да може да завладее нацията, която нападна. Свидетели сме на невъзможността за разрешаване на конфликта на бойното поле. Следователно , ние продължаваме да помагаме на онези, които са прави (украинците, но всеки ден анализираме все по-изгодни тактики за изграждане на диалог, постигане на мир и започване на възстановяване на завзетата и разчленена територия", каза Крозето.

Помощ за Украйна от Италия

Италия е предостави лана Украйна няколко пакета военна помощ. Произведените в САЩ италиански гаубици M109L се използват на украинския фронт. Според някои източници "около шестдесет превозни средства вече са били или ще бъдат прехвърлени в Киев".

Освен това Италия, заедно с Франция, достави на Украйна една от най-добрите системи за противовъздушна отбрана в света - SAMP-T . Използва се за покритие на украинската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

6

поп Дръвчо

08.10 2023 в 17:20

Тя и подкрепата за Италия от страна на по-заможните европейски страни не може да бъде неограничена ама ей го на - цицат фондове и това е.

2073

5

Johnny B Goode

08.10 2023 в 17:05

Ама те италианците и армия ли имали?
Историята показва, че няма смисъл да поддържат такава. По-добре да дават оръжието на Украйна, повече смисъл има.

2099

4

Mateevk

08.10 2023 в 16:58

Да, подкрепата за Украйна може да бъде неограничена, но военната помощ не, а като свърши оръжието, ще остане само моралната подкрепа. А тя Путин няма да сптре. Той точно това цели, защото има на практика неограничен ресурс за харчене. Затова това е цивилизационна война, война на ценностите.

4638

3

Того

08.10 2023 в 16:51

Ако Европейският съюз не помогне сега на Украйна срещу Руzия след време ще трябва самите европейци да се бият с руснаците заради собственото си оцеляване.

-1650

2

ob1

08.10 2023 в 16:34

Неограничено няма как да бъде, всички ресурси са ограничени (инак нямаше да са ресурси). Въпросът е да са достатъчни да бъдат наритани долните азиатски изверги обратно в блатото. За това ресурси има предоволно :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки